Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 175 gr Quornstukjes
    • 1 rode paprika
    • 4 tenen knoflook
    • 1 kleine dikke aubergine
    • Zeezout
    • Versgemalen peper
    • 1 eetlepel sherryazijn
    • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
    • 1/2 eetlepel fijngehakte rozemarijnnaaldjes
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels fijngehakt vers basilicum


  • Bereiding:

    • Rooster de paprika in een op 225°C voorverwarmde oven tot het vel zwart is
      geblakerd
    • Leg de tenen knoflook erbij
    • Snijd de aubergine in de lengte in 6 mooie plakken, bestrooi die met zout en laat ze
      ± 30 minuten liggen
    • Leg de paprika ± 10 minuten in een afgedekte schaal
    • Knijp 2 gare tenen knoflook boven een kom uit en roer er de azijn met 2 eetlepels
      olijfolie, de rozemarijn, zout en peper door
    • Schep de stukjes Quorn erdoor en laat ze ± 15 minuten marineren
    • Verwarm de grillplaat of grillpan voor.
    • Trek het velletje van de paprika, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in repen
    • Dep de plakken aubergine met keukenpapier droog, bestrijk ze met olijfolie en rooster de
      aubergine op de grillplaat mooi bruin
    • Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes Quorn met de marinade
      in ± 3 minuten mooi bruin
    • Knijp de laatste 2 tenen knoflook boven de mayonaise uit en bestrijk de plakken
      aubergine ermee
    • Leg op 2 warme borden een plak aubergine en verdeel er de helft van de Quorn en de
      helft van de paprika over
    • Strooi er 1 eetlepel basilicum over en leg er een tweede plak aubergine op
    • Verdeel er de rest van de Quorn, de rest van d paprika en de rest van hetbasilicum over
      en leg er de laatste plak aubergine op met de mayonaisekant naar beneden
    • Maal er royaal zout en peper boven