Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 175 gr Quornstukjes
- 1 rode paprika
- 4 tenen knoflook
- 1 kleine dikke aubergine
- Zeezout
- Versgemalen peper
- 1 eetlepel sherryazijn
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1/2 eetlepel fijngehakte rozemarijnnaaldjes
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels fijngehakt vers basilicum
-
Bereiding:- Rooster de paprika in een op 225°C voorverwarmde oven tot het vel zwart is
geblakerd - Leg de tenen knoflook erbij
- Snijd de aubergine in de lengte in 6 mooie plakken, bestrooi die met zout en laat ze
± 30 minuten liggen - Leg de paprika ± 10 minuten in een afgedekte schaal
- Knijp 2 gare tenen knoflook boven een kom uit en roer er de azijn met 2 eetlepels
olijfolie, de rozemarijn, zout en peper door - Schep de stukjes Quorn erdoor en laat ze ± 15 minuten marineren
- Verwarm de grillplaat of grillpan voor.
- Trek het velletje van de paprika, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in repen
- Dep de plakken aubergine met keukenpapier droog, bestrijk ze met olijfolie en rooster de
aubergine op de grillplaat mooi bruin - Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes Quorn met de marinade
in ± 3 minuten mooi bruin - Knijp de laatste 2 tenen knoflook boven de mayonaise uit en bestrijk de plakken
aubergine ermee - Leg op 2 warme borden een plak aubergine en verdeel er de helft van de Quorn en de
helft van de paprika over - Strooi er 1 eetlepel basilicum over en leg er een tweede plak aubergine op
- Verdeel er de rest van de Quorn, de rest van d paprika en de rest van hetbasilicum over
en leg er de laatste plak aubergine op met de mayonaisekant naar beneden - Maal er royaal zout en peper boven
- Rooster de paprika in een op 225°C voorverwarmde oven tot het vel zwart is