Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 bloemkool
    • 1 witte selder
    • 4 uien
    • 4 aardappelen
    • 50 gr boter
    • 3 liter bouillon
    • 1/2 liter melk
    • Peper
    • Zout
    • Bloemkoolbloempjes
    • Kervelplukjes


  • Bereiding:

    • Snijd de groenten fijn en stoof ze aan in de verwarmde boter, zonder dat ze kleuren
    • Giet er de bouillon over
    • Breng aan de kook, voeg de aardappelen toe en laat zachtjes gaar koken
    • Kook intussen de bloemkoolbloempjes voor het garnituur gaar
    • Als de soep klaar is, kunt u haar mixen, kruiden en door een puntzeef halen
    • Werk af met kokende melk
    • Voeg de bloemkoolbloempjes toe en werk af met kervelpluksels
    • De kokende melk mag u vervangen door een liaison (een mengsel van room en eigeel) of
      kokende melk met een klontje boter
    • Tip: wilt u deze soep een burgerlijk tintje geven, voeg er dan kleine stukjes gekookte
      asperges aan toe