Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 bloemkool
- 1 witte selder
- 4 uien
- 4 aardappelen
- 50 gr boter
- 3 liter bouillon
- 1/2 liter melk
- Peper
- Zout
- Bloemkoolbloempjes
- Kervelplukjes
-
Bereiding:- Snijd de groenten fijn en stoof ze aan in de verwarmde boter, zonder dat ze kleuren
- Giet er de bouillon over
- Breng aan de kook, voeg de aardappelen toe en laat zachtjes gaar koken
- Kook intussen de bloemkoolbloempjes voor het garnituur gaar
- Als de soep klaar is, kunt u haar mixen, kruiden en door een puntzeef halen
- Werk af met kokende melk
- Voeg de bloemkoolbloempjes toe en werk af met kervelpluksels
- De kokende melk mag u vervangen door een liaison (een mengsel van room en eigeel) of
kokende melk met een klontje boter - Tip: wilt u deze soep een burgerlijk tintje geven, voeg er dan kleine stukjes gekookte
asperges aan toe