aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- Voor de visfumet:
- 1/2 kg visafval (zeetong of tarbotgraten)
- 1 ui
- 1 takje selder
- 1 kruidentuiltje
- 1.5 l water
- Boter
- Arachide- of olijfolie
Voor de saus: - 2 uien
- 2 takjes selder
- 1/4 courgette
- 3 tomaten
- Boter of olie
- 1.25 dl witte droge wijn
- 1 kruidentuiltje
- 1 teentje gepelde knoflook
- 1 dopje saffraan (18.5 gr) of 8 gr saffraandraadjes
Voor de vis: - 1/2 dl olie of boter
- 8 schijfjes lotte (zeeduivel) van 50 gr elk
- 12 gekookte mosselen
- 8 mooie gepelde scampi’s
- 12 sint-jacobsvruchten medium
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Was het visafval grondig
- Versnipper de ui en de selder
- Stoof de visgraten met de groenten en bevochtig met het water en voeg het
kruidentuiltje toe - Breng aan de kook en laat gedurende 20 minuten zachtjes sudderen
- Haal de fumet dan door een zeef en recupereer het vocht
- Laat verder inkoken tot u nog 1 l overhoudt
- Houd dit warm
- Ondertussen reinigt u alle groenten voor de saus en versnijdt u de ui in dunne
halve ringen en de selder en de courgette in kleine halve maantjes - De tomaten pelt en snijdt u in 4
- Verhit een nootje boter of wat olie in een pot en doe er achtereenvolgens de
nootjes lotte, de gepelde scampi’s en de sint-jacobsvruchten bij - Voeg de mosselen toe
- Laat nog 1 minuut op krachig vuur stoven, alvorens met een schuimspaan de vis
en de schaaldieren eruit te halen - Stoof in dezelfde pot de groenten
- Giet er na een paar minuten de witte wijn bij om aanbranden te vermijden
- Voeg het kruidentuiljte, het saffraanpoeder (of de saffraandraadjes) en het
knoflookteentje toe en laat krokant gaar worden - Giet er de visbouillon bij, laat even opborrelen en leg er de vis en de
zeevruchten op - Laat even opkoken en controleer de kruiding
- Verdeel alles mooi over 4 kommetjes en laat afkoelen alvorens u het afdekt met
microgolffolie of een deksel - Warm alles 5 tot 7 minuten op in de (microgolf)oven
- Vergeet niet om de folie te droorprikken, voor u het gerecht opwarmt
- Dien op met brood of rijst
- Schenk hierbij een glaasje sancerre, chablis of een gewone witte of rose wijn