• Ingrediënten

    • 250 gr gepelde amandelen
    • 250 gr poedersuiker
    • 1 theelepel oranjebloesemwater (Turkse specialiteitenwinkel)
    • 1 eiwit
    • Cacaopoeder
    • Amandelmolen
    • Aluminiumfolie


  • Bereiding:

    • Maal de amandelen in een molen op de fijnste stand tot poeder
    • Voeg de poedersuiker, het oranjebloesemwater en het eiwit toe en maal
      die even mee
    • Wikkel de marsepein in aluminiumfolie en laat hem in de koelkast
      ± 12 uur rusten
    • Vorm van de marsepein kleine bolletjes en rol die door de cacao
    • Marsepein-variaties
    • Kneed door de helft van de marsepein 1/2-1 theelepel cacao
    • Tweekleurige schijfjes:
    • Rol beide kleuren marsepein uit en leg ze op elkaar
    • Rol de marsepein met behulp van plasticfolie op en snijd de rol in
      dunne plakjes
    • Dambordjes:
    • Snijd de blanke en de bruine marsepein tot staafjes
    • Leg deze om en om op elkaar, druk ze een beetje aan en snijd ze in
      plakjes