-
Ingrediënten- 250 gr gepelde amandelen
- 250 gr poedersuiker
- 1 theelepel oranjebloesemwater (Turkse specialiteitenwinkel)
- 1 eiwit
- Cacaopoeder
- Amandelmolen
- Aluminiumfolie
-
Bereiding:- Maal de amandelen in een molen op de fijnste stand tot poeder
- Voeg de poedersuiker, het oranjebloesemwater en het eiwit toe en maal
die even mee - Wikkel de marsepein in aluminiumfolie en laat hem in de koelkast
± 12 uur rusten - Vorm van de marsepein kleine bolletjes en rol die door de cacao
- Marsepein-variaties
- Kneed door de helft van de marsepein 1/2-1 theelepel cacao
- Tweekleurige schijfjes:
- Rol beide kleuren marsepein uit en leg ze op elkaar
- Rol de marsepein met behulp van plasticfolie op en snijd de rol in
dunne plakjes - Dambordjes:
- Snijd de blanke en de bruine marsepein tot staafjes
- Leg deze om en om op elkaar, druk ze een beetje aan en snijd ze in
plakjes