-
Ingrediënten- 250 gr amandelen
- 500 gr poedersuiker
- 1 1/2 eiwit
- 2 druppels amandelessence
- 1 theelepel oranjebloesemwater
-
Bereiding:- Breng de amandelen in water aan de kook, giet ze af, pel ze, was ze en
droog ze (Of koop blanke amandelen) - Maal of rasp de amandelen in een amandelmolen of op de rasp van de
- foodprocessor fijn
- Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker, het eiwit, de
amandelessence en het oranjebloesemwater - Maal het mengsel nogmaals en vorm het tot een samenhangend mengsel
- Laat dit, verpakt in folie, 1 dag rusten
- Kneed de marsepein voor de verwerking nog een keer door, zodat het
soepel wordt (kneed er eventueel nog een beetje losgeklopt eiwit door) - Vorm figuurtjes van de marsepein
- Om te kleuren kunt u de figuurtjes met een kwastje beschilderen
- Zwart en grijs maakt u van verpulverde noriet met wat water, rood van
bietenwater, oranje van gepureerde worteltjes, bruin van cacao of koffie,
groen van spinaziepuree - U kunt ook water met levensmiddelenkleurstof gebruiken
- Breng de amandelen in water aan de kook, giet ze af, pel ze, was ze en