• IngrediĆ«nten

    • 250 gr amandelen
    • 500 gr poedersuiker
    • 1 1/2 eiwit
    • 2 druppels amandelessence
    • 1 theelepel oranjebloesemwater


  • Bereiding:

    • Breng de amandelen in water aan de kook, giet ze af, pel ze, was ze en
      droog ze (Of koop blanke amandelen)
    • Maal of rasp de amandelen in een amandelmolen of op de rasp van de
    • foodprocessor fijn
    • Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker, het eiwit, de
      amandelessence en het oranjebloesemwater
    • Maal het mengsel nogmaals en vorm het tot een samenhangend mengsel
    • Laat dit, verpakt in folie, 1 dag rusten
    • Kneed de marsepein voor de verwerking nog een keer door, zodat het
      soepel wordt (kneed er eventueel nog een beetje losgeklopt eiwit door)
    • Vorm figuurtjes van de marsepein
    • Om te kleuren kunt u de figuurtjes met een kwastje beschilderen
    • Zwart en grijs maakt u van verpulverde noriet met wat water, rood van
      bietenwater, oranje van gepureerde worteltjes, bruin van cacao of koffie,
      groen van spinaziepuree
    • U kunt ook water met levensmiddelenkleurstof gebruiken