-
Ingrediënten- 250 gr amandelen
- 400 gr poedersuiker
- 1 eetlepel laurierkerswater
- 1 1/2 eiwit
- Zout naar smaak
-
Bereiding:- Breng de amandelen met ruim koud water aan de kook, stort ze dan op een
vergiet en spoel ze met koud water na - Wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de noten in een schone doek af
- Maal de amandelen door een amandelmolen
- Voeg hieraan de gezeefde poedersuiker, het laurierkerswater, het even
losgeklopte eiwit en wat zout toe, meng alles goed door elkaar en maal het
mengsel weer door de amandelmolen - Vindt u de marsepein nog niet fijn genoeg, maal dan nog een keer
- Bewaar de marsepein in een goed sluitend potje op een koele plaats
- Tip: In plaats van laurierkerswater kunt u ook oranjebloesemwater
gebruiken - Neem van grote eieren 1 eiwit en van kleine eitjes 1 1/2 eiwit
- Variaties:
- Marsepeinen aardappeltjes maakt u door kleine onregelmatige balletjes
door cacao te rollen - Spek krijgt u door een deel roze te kleuren
- Leg dit laag om laag met ongekleurd marsepein op elkaar en snijd het
dan in plakjes
- Breng de amandelen met ruim koud water aan de kook, stort ze dan op een