• IngrediĆ«nten

    • 250 gr amandelen
    • 400 gr poedersuiker
    • 1 eetlepel laurierkerswater
    • 1 1/2 eiwit
    • Zout naar smaak


  • Bereiding:

    • Breng de amandelen met ruim koud water aan de kook, stort ze dan op een
      vergiet en spoel ze met koud water na
    • Wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de noten in een schone doek af
    • Maal de amandelen door een amandelmolen
    • Voeg hieraan de gezeefde poedersuiker, het laurierkerswater, het even
      losgeklopte eiwit en wat zout toe, meng alles goed door elkaar en maal het
      mengsel weer door de amandelmolen
    • Vindt u de marsepein nog niet fijn genoeg, maal dan nog een keer
    • Bewaar de marsepein in een goed sluitend potje op een koele plaats
    • Tip: In plaats van laurierkerswater kunt u ook oranjebloesemwater
      gebruiken
    • Neem van grote eieren 1 eiwit en van kleine eitjes 1 1/2 eiwit
    • Variaties:
    • Marsepeinen aardappeltjes maakt u door kleine onregelmatige balletjes
      door cacao te rollen
    • Spek krijgt u door een deel roze te kleuren
    • Leg dit laag om laag met ongekleurd marsepein op elkaar en snijd het
      dan in plakjes