-
Ingrediënten- 350 gr gepelde amandelen
- 2 amandelen
- 500 gr poedersuiker
- 1 eiwit
- 2 theelepels oranjebloesemwater
-
Bereiding:- Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna
onder de koude kraan - Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en doe ze met het stalen mes
in de foodprocessor - Hak ze eerst grof met de secondentoets en laat de motor draaien tot de
amandelen heel fijn gemalen zijn - Voeg dan het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe en
laat de machine nog even draaien tot u een samenhangend geheel heeft - Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast
- Gebruik het dan voor verdere verwerking
- Bekleed er taart mee of kneed er figuurtjes of bonbons van
- Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels
levensmiddelenkleurstof en kneed die er heel goed door
- Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna