• IngrediĆ«nten

    • 350 gr gepelde amandelen
    • 2 amandelen
    • 500 gr poedersuiker
    • 1 eiwit
    • 2 theelepels oranjebloesemwater


  • Bereiding:

    • Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna
      onder de koude kraan
    • Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en doe ze met het stalen mes
      in de foodprocessor
    • Hak ze eerst grof met de secondentoets en laat de motor draaien tot de
      amandelen heel fijn gemalen zijn
    • Voeg dan het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe en
      laat de machine nog even draaien tot u een samenhangend geheel heeft
    • Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast
    • Gebruik het dan voor verdere verwerking
    • Bekleed er taart mee of kneed er figuurtjes of bonbons van
    • Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels
      levensmiddelenkleurstof en kneed die er heel goed door