Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 4 ongepaneerde Quornfilets
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 gesnipperde ui
    • 1 uitgeperste teen knoflook
    • 100 gr opgewelde gedroogde abrikozen in stukjes
    • 2 dl versgeperst sinaasappelsap
    • 50 gr fijngehakte gepelde pistachenootjes
    • 2 eetlepels fijngehakte munt


  • Bereiding:

    • Meng het paprikapoeder met de kaneel, de komijn en de peper
    • Wrijf de Quornfilets in met 3/4 van dit mengsel en laat ze 10 minuten liggen
    • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook en de rest van de
      kruiden
    • Voeg de abrikozen en het sinaasappelsap toe en kook het geheel op zacht vuur in
      ± 10 minuten tot een dikke, rulle saus
    • Voeg naar smaak zout en peper toe
    • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Quornfilets op halfhoog vuur in
      ± 4 minuten mooi bruin
    • Serveer de Quornfilets met de abrikozensaus en strooi de pistachenootjes en de munt
      erover
    • Lekker met couscous en komkommersalade
    • Tip: Voor een mooie gladde saus kunt u het abrikozen-uimengsel met een staafmixer
      pureren