Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 4 ongepaneerde Quornfilets
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 uitgeperste teen knoflook
- 100 gr opgewelde gedroogde abrikozen in stukjes
- 2 dl versgeperst sinaasappelsap
- 50 gr fijngehakte gepelde pistachenootjes
- 2 eetlepels fijngehakte munt
-
Bereiding:- Meng het paprikapoeder met de kaneel, de komijn en de peper
- Wrijf de Quornfilets in met 3/4 van dit mengsel en laat ze 10 minuten liggen
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook en de rest van de
kruiden - Voeg de abrikozen en het sinaasappelsap toe en kook het geheel op zacht vuur in
± 10 minuten tot een dikke, rulle saus - Voeg naar smaak zout en peper toe
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Quornfilets op halfhoog vuur in
± 4 minuten mooi bruin - Serveer de Quornfilets met de abrikozensaus en strooi de pistachenootjes en de munt
erover - Lekker met couscous en komkommersalade
- Tip: Voor een mooie gladde saus kunt u het abrikozen-uimengsel met een staafmixer
pureren