Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 6-8 maïskolven of 2 blikken maïskorrels (totaal 720 gram)
    • 1 theelepel suiker
    • 1 bekertje Bulgaarse yoghurt (125 gram)
    • 1 ei
    • 75 gram geraspte oude Goudse kaas
    • Soja
    • 40 gram boter
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Verwijder de bladeren en draden van verse maïs en kook de kolven in 20-30 minuten gaar in veel water met de suiker of laat de maïs uit blik uitlekken
    • Klop intussen de yoghurt met het ei glad; voeg de kaas toe en laat die onder zeer goed roeren op de laaggedraaide vlam smelten
    • Giet de maïs af en neem de korrels van de kolven
    • Warm de maïskorrels in de saus op en voeg aan het gerecht wat soja, de boter en naar smaak peper en zout toe