-
Ingrediënten:
-
2 1/2 dl madeirawijn
-
1 eetlepel fijngehakte rauwe ham
-
Een mespunt grofgemalen peper
-
Een mespunt cayennepeper
-
een mespunt paprikapoeder
-
1 sjalotje
-
2 eetlepels sterke bouillon
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
2 1/2 dl gebonden saus (gemaakt van een roux van 35 gr boter en 30
gr bloem, waaraan 1/2 liter zeer sterke bouillon is toegevoegd; dit tezamen
ingekookt tot 2 1/2 dl)
-
1 dl madeira
-
Een klontje boter
-
200 gr champignons
-
-
Bereiding:
-
Breng de madeira aan de kook met de peper, het paprikapoeder en de
cayennepeper, de gesnipperde sjalot en de bouillon en laat dit tot 1/3 inkoken
-
Zeef het, voeg de bruine saus en de tomatenpuree toe en laat nog
eens 10 minuten pruttelen
-
Voeg er dan nog wat madeira en een klontje boter bij en doe er de
licht gefruite champignons bij
-