• IngrediĆ«nten:





    • 2 1/2 dl madeirawijn



    • 1 eetlepel fijngehakte rauwe ham



    • Een mespunt grofgemalen peper



    • Een mespunt cayennepeper



    • een mespunt paprikapoeder



    • 1 sjalotje



    • 2 eetlepels sterke bouillon



    • 1 eetlepel tomatenpuree



    • 2 1/2 dl gebonden saus (gemaakt van een roux van 35 gr boter en 30
      gr bloem, waaraan 1/2 liter zeer sterke bouillon is toegevoegd; dit tezamen
      ingekookt tot 2 1/2 dl)



    • 1 dl madeira



    • Een klontje boter



    • 200 gr champignons






  • Bereiding:





    • Breng de madeira aan de kook met de peper, het paprikapoeder en de
      cayennepeper, de gesnipperde sjalot en de bouillon en laat dit tot 1/3 inkoken



    • Zeef het, voeg de bruine saus en de tomatenpuree toe en laat nog
      eens 10 minuten pruttelen



    • Voeg er dan nog wat madeira en een klontje boter bij en doe er de
      licht gefruite champignons bij