-
Ingrediënten:
-
1 grote ui
-
1 teentje knoflook
-
2 uitgeperste sinaasappels
-
Het sap van 1/2 citroen
-
Een snufje zout
-
Een snufje cayennepeper
-
5 dl bouillon (van tablet)
-
100 gr boter
-
100 gr bloem
-
1 dl (koffie)room
-
1 dl madeira
-
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
-
-
Bereiding:
-
Hak de ui zeer fijn en laat deze samen met het uitgeperste teentje
knoflook in de boter lichtgeel kleuren
-
Voeg de bloem toe, laat deze kleuren en maak dan met de bouillon
een gladde gebonden saus
-
Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappel- en citroensap,
zout en een snufje cayennepeper toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken;
blijf roeren om aanzetten te voorkomen
-
Maak de saus dan af met room en madeira en laat haar nog even door
pruttelen
-