• IngrediĆ«nten:





    • 1 grote ui



    • 1 teentje knoflook



    • 2 uitgeperste sinaasappels



    • Het sap van 1/2 citroen



    • Een snufje zout



    • Een snufje cayennepeper



    • 5 dl bouillon (van tablet)



    • 100 gr boter



    • 100 gr bloem



    • 1 dl (koffie)room



    • 1 dl madeira



    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil






  • Bereiding:





    • Hak de ui zeer fijn en laat deze samen met het uitgeperste teentje
      knoflook in de boter lichtgeel kleuren



    • Voeg de bloem toe, laat deze kleuren en maak dan met de bouillon
      een gladde gebonden saus



    • Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappel- en citroensap,
      zout en een snufje cayennepeper toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken;
      blijf roeren om aanzetten te voorkomen



    • Maak de saus dan af met room en madeira en laat haar nog even door
      pruttelen