Aantal personen: 8


  • IngrediĆ«nten

    • 1 kop kikkererwten
    • 1/2 kop zwarte of bruine bonen
    • 1 kop linzen
    • 2 liter water of bouillon
    • 1 kop rijst
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 kop uiensnippers
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel geplette kummelzaadjes


  • Bereiding:

    • Week de kikkererwten en de zwarte boontjes een nacht in koud water
    • Giet ze af en doe ze samen met de linzen in een grote zware pan
    • Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat alles 1 1/2 uur koken of tot bonen en erwten gaar zijn
    • Voeg de rijst toe en laat nog 20 minuten koken
    • Verhit intussen de olie in een kleine koekenpan en sauteer de uien tot ze goudbruin zijn
    • Giet alle olie af en doe de ui bij de bonensoep
    • Roer het zout en de kummel erdoor en laat nog 5 minuten koken