Aantal personen: 8
-
Ingrediënten- 1 kop kikkererwten
- 1/2 kop zwarte of bruine bonen
- 1 kop linzen
- 2 liter water of bouillon
- 1 kop rijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 kop uiensnippers
- 1 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel geplette kummelzaadjes
-
Bereiding:- Week de kikkererwten en de zwarte boontjes een nacht in koud water
- Giet ze af en doe ze samen met de linzen in een grote zware pan
- Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat alles 1 1/2 uur koken of tot bonen en erwten gaar zijn
- Voeg de rijst toe en laat nog 20 minuten koken
- Verhit intussen de olie in een kleine koekenpan en sauteer de uien tot ze goudbruin zijn
- Giet alle olie af en doe de ui bij de bonensoep
- Roer het zout en de kummel erdoor en laat nog 5 minuten koken