Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 4 dubbele maatjesharingfilets
    • 1 avocado
    • 1 citroen
    • 1/2 komkommer
    • 1/2 bakje tuinkers
    • Kruidenzout
    • Versgemalen peper
    • 1 potje zalmeitjes (100 gr)
    • 2 theelepels groene peperbolletjes (in eigen vocht)
    • 1 potje slagroom (1/8 liter)
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 4 druppeltjes Worcestershiresaus


  • Bereiding:

    • Spoel de haringfilets onder koud water af en dep ze met keukenpapier droog
    • Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes en bedruppel die met citroensap om verkleuren te voorkomen
    • Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes, snijd hem in dobbelsteentjes en meng die door de tuinkers en avocadoblokjes
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Plet voor de saus 1 theelepel zalmeitjes en 1 theelepel groene peperbolletjes en vermeng ze met de mayonaise, slagroom, Worcestershiresaus en de rest van de peper
    • Breng op smaak met zout, peper en citroensap
    • Verdeel de haringfilets over de 4 borden, evenals de avocadosalade, de peperroom en de rest van de zalmeitjes