Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 dubbele maatjesharingfilets
- 1 avocado
- 1 citroen
- 1/2 komkommer
- 1/2 bakje tuinkers
- Kruidenzout
- Versgemalen peper
- 1 potje zalmeitjes (100 gr)
- 2 theelepels groene peperbolletjes (in eigen vocht)
- 1 potje slagroom (1/8 liter)
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 druppeltjes Worcestershiresaus
-
Bereiding:- Spoel de haringfilets onder koud water af en dep ze met keukenpapier droog
- Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes en bedruppel die met citroensap om verkleuren te voorkomen
- Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes, snijd hem in dobbelsteentjes en meng die door de tuinkers en avocadoblokjes
- Breng op smaak met peper en zout
- Plet voor de saus 1 theelepel zalmeitjes en 1 theelepel groene peperbolletjes en vermeng ze met de mayonaise, slagroom, Worcestershiresaus en de rest van de peper
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap
- Verdeel de haringfilets over de 4 borden, evenals de avocadosalade, de peperroom en de rest van de zalmeitjes