Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 175 gr Quorn fijngehakt
- 30 gr rucola (ook wel ‘raket’, ‘roquette’ of ‘notenkruid’, is een wild kruid met een
waterkersachtige smaak - 1 klein struikje radicchio (soort sla)
- 1 struikje witlof
- 15 gr vers basilicum
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
- 50 gr veldsla
- 8 bladeren eikenbladsla
- 1 uitgeperste teen knoflook
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 2 theelepels sambal badjak
- 1-2 eetlepels olijfolie met truffelaroma (of truffelolie)
-
Bereiding:- Snijd de rucola, de radicchio, het witlof en het basilicum in grove repen
- Roer 1 eetlepel azijn met 3 eetlepels olijfolie, de tijm en naar smaak zout en peper tot een
dressing en schep de rucola, de radicchio, het witlof, het basilicum en de veldsla er luchtig door - Leg de eikenbladsla op 4 borden en schep er de salade als een berg op
- Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de Quorn fijngehakt met de
knoflook en de sambal op matig vuur in ± 3 minuten knapperig bruin - Roer de laatste lepel azijn erdoor en breng de Quorn pittig op smaak met zout en peper
- Schep de bosuitjes erdoor
- Schep de Quorn over de salade en druppel er wat truffelolie over
- Lekker met een stukje focaccia of ciabatta