Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 175 gr Quorn fijngehakt
    • 30 gr rucola (ook wel ‘raket’, ‘roquette’ of ‘notenkruid’, is een wild kruid met een
      waterkersachtige smaak
    • 1 klein struikje radicchio (soort sla)
    • 1 struikje witlof
    • 15 gr vers basilicum
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
    • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
    • Zeezout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 50 gr veldsla
    • 8 bladeren eikenbladsla
    • 1 uitgeperste teen knoflook
    • 3 bosuitjes in ringetjes
    • 2 theelepels sambal badjak
    • 1-2 eetlepels olijfolie met truffelaroma (of truffelolie)


  • Bereiding:

    • Snijd de rucola, de radicchio, het witlof en het basilicum in grove repen
    • Roer 1 eetlepel azijn met 3 eetlepels olijfolie, de tijm en naar smaak zout en peper tot een
      dressing en schep de rucola, de radicchio, het witlof, het basilicum en de veldsla er luchtig door
    • Leg de eikenbladsla op 4 borden en schep er de salade als een berg op
    • Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de Quorn fijngehakt met de
      knoflook en de sambal op matig vuur in ± 3 minuten knapperig bruin
    • Roer de laatste lepel azijn erdoor en breng de Quorn pittig op smaak met zout en peper
    • Schep de bosuitjes erdoor
    • Schep de Quorn over de salade en druppel er wat truffelolie over
    • Lekker met een stukje focaccia of ciabatta