Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 150 gr spruiten
    • 2 aardappelen
    • 2 wortelen
    • 100 gr erwten
    • 1/2 knolselder
    • 2 preistengels
    • 2 uien
    • 2 rapen
    • Boter
    • Kippenfond
    • Eventueel vleesballetjes en/of rundsbouillon


  • Bereiding:

    • Er is een arme en een rijke versie van deze soep
    • Aan de laatste worden nog vleesballetjes toegevoegd
    • De kippenfond wordt dan eventueel vervangen door rundsbouillon
    • Versnijd eerst de groenten: knolselder, wortelen, rapen en aardappelen in dobbelsteentjes;
      prei en ui in schijfjes; spruiten in kwartjes; selder in blokjes
    • Stoof de groenten aan in boter en bevochtig met kippenfond
    • Breng aan de kook, laat zachtjes gaar koken en kruid met peper en zout
    • Vervang voor de rijkere versie de kippefond door de rundsbouillon
    • Snijd het kookvlees van de bouillon eventueel in dobbelsteentjes of voeg er vleesballetjes
      aan toe