Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 150 gr spruiten
- 2 aardappelen
- 2 wortelen
- 100 gr erwten
- 1/2 knolselder
- 2 preistengels
- 2 uien
- 2 rapen
- Boter
- Kippenfond
- Eventueel vleesballetjes en/of rundsbouillon
-
Bereiding:- Er is een arme en een rijke versie van deze soep
- Aan de laatste worden nog vleesballetjes toegevoegd
- De kippenfond wordt dan eventueel vervangen door rundsbouillon
- Versnijd eerst de groenten: knolselder, wortelen, rapen en aardappelen in dobbelsteentjes;
prei en ui in schijfjes; spruiten in kwartjes; selder in blokjes - Stoof de groenten aan in boter en bevochtig met kippenfond
- Breng aan de kook, laat zachtjes gaar koken en kruid met peper en zout
- Vervang voor de rijkere versie de kippefond door de rundsbouillon
- Snijd het kookvlees van de bouillon eventueel in dobbelsteentjes of voeg er vleesballetjes
aan toe