Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 200 gr rauwe zalmfilet
- Zout
- 1 ontvelde tomaat, zaadjes verwijderd
- 2 lente-uitjes
- 1/2 theelepel paprikapoeder (mild)
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 1/2 theelepel peper
- 1/2 theelepel selderijzout
- Mespunt cayennepeper
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel tijm
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding:
- Snijd de zalm heel fijn en bestrooi ze met zout
- Snijd de tomaten en de lente-uitjes fijn
- Meng de zalm, tomaat, lente-ui en de rest van de ingrediënten
- Vorm er tartaartjes van en leg die op de borden
- Schep om de tartaartjes een rand ‘cooling yoghurt dressing’
- Cooling yoghurt dressing:
- Vermeng 1 dl yoghurt met zout, peper, 2 eetlepels geraspte bleekselderij, verse koriander en een paar druppels tabasco
- Lekker bij de salmonburger is een salade van radijs en komkommer