Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

  • 200 gr rauwe zalmfilet
  • Zout
  • 1 ontvelde tomaat, zaadjes verwijderd
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 theelepel paprikapoeder (mild)
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel selderijzout
  • Mespunt cayennepeper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

  1. Snijd de zalm heel fijn en bestrooi ze met zout
  2. Snijd de tomaten en de lente-uitjes fijn
  3. Meng de zalm, tomaat, lente-ui en de rest van de ingrediƫnten
  4. Vorm er tartaartjes van en leg die op de borden
  5. Schep om de tartaartjes een rand ‘cooling yoghurt dressing’
  6. Cooling yoghurt dressing:
  7. Vermeng 1 dl yoghurt met zout, peper, 2 eetlepels geraspte bleekselderij, verse koriander en een paar druppels tabasco
  8. Lekker bij de salmonburger is een salade van radijs en komkommer