Hoeveelheid: 12 stuks


  • IngrediĆ«nten

    • 1 witte kool, fijngesneden
    • 2 ons peultjes
    • 1 flinke prei
    • 4 ons tauge
    • Uienvlokken
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • Peper, zout
    • Voor de flensjes:
    • 400gram gebuild tarwemeel
    • 1100 ml magere melk
    • 4 eiwitten
    • snufje zout


  • Bereiding:

    • Stoom de groenten zo lang dat deze knapperig blijft
    • Doe alles samen in een grote kom en breng het op smaak met zout, peper, knoflook en uien vlokken
    • Bak nu de flensjes, als de bovenkant droog is haal je ze uit de pan
    • Doe er een flinke lepel van de gemengde groente op de flensjes
    • Vouw de zijkanten naar binnen en smeer hier een beetje eiwit op
    • Vouw nu de onderste flap naar boven en besmeer hem met eiwit
    • Vouw nu de bovenste flap naar onder
    • Bak de loempia’s aan beide kanten op matig vuur, eerst met de flap naar onder, dan gaan ze niet meer open