Hoeveelheid: 12 stuks
-
Ingrediënten- 1 witte kool, fijngesneden
- 2 ons peultjes
- 1 flinke prei
- 4 ons tauge
- Uienvlokken
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Peper, zout
- Voor de flensjes:
- 400gram gebuild tarwemeel
- 1100 ml magere melk
- 4 eiwitten
- snufje zout
-
Bereiding:- Stoom de groenten zo lang dat deze knapperig blijft
- Doe alles samen in een grote kom en breng het op smaak met zout, peper, knoflook en uien vlokken
- Bak nu de flensjes, als de bovenkant droog is haal je ze uit de pan
- Doe er een flinke lepel van de gemengde groente op de flensjes
- Vouw de zijkanten naar binnen en smeer hier een beetje eiwit op
- Vouw nu de onderste flap naar boven en besmeer hem met eiwit
- Vouw nu de bovenste flap naar onder
- Bak de loempia’s aan beide kanten op matig vuur, eerst met de flap naar onder, dan gaan ze niet meer open