aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
25 gr boter -
2 kleingesneden uien -
1 uitgeperst teentje knoflook -
500 gr geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappelen -
5 dl runderbouillon -
5 dl melk -
100 gr gare doperwtjes (uit blik) -
2 eieren -
75 gr roomkwark -
Zout -
Peper
-
-
Bereiding:-
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten -
Voeg de blokjes aardappel, de bouillon en de melk toe en breng het geheel aan de kook -
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappelen gaar zijn -
Voeg de doperwtjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken -
Klop de eieren in een kommetje los met de kwark -
Neem de pan van het vuur -
Roer het ei-kwarkmengsel door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper
-