aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 25 gr boter

    • 2 kleingesneden uien

    • 1 uitgeperst teentje knoflook

    • 500 gr geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappelen

    • 5 dl runderbouillon

    • 5 dl melk

    • 100 gr gare doperwtjes (uit blik)

    • 2 eieren

    • 75 gr roomkwark

    • Zout

    • Peper

  • Bereiding:


    • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten

    • Voeg de blokjes aardappel, de bouillon en de melk toe en breng het geheel aan de kook

    • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappelen gaar zijn

    • Voeg de doperwtjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken

    • Klop de eieren in een kommetje los met de kwark

    • Neem de pan van het vuur

    • Roer het ei-kwarkmengsel door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper