Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 3 eetlepels olijfolie
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 200 gr grofgesneden uien
- 100 gr in plakjes gesneden champignons
- 3/4 liter groentebouillon van een tablet
- 2 eetlepels citroensap
- 250 gr rode linzen
- 1/2 literblik gepelde tomaten
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels of 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 200 gr gesneden soepgroente
- Lavas
- Cayennepeper
- Tamari
-
Bereiding:- Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de knoflook daarin aan
- Voeg de uien toe en laat ze even fruiten
- Doe de champignons erbij en bak ze mee
- Voeg dan de bouillon, het citroensap, de linzen, tomaten, laurier en kruidnagel toe en laat dit ± 45 minuten koken
- Doe er dan de soepgroente bij en laat de soep nog 15-20 minuten koken
- Maak op smaak met lavas, cayennepeper en tamari