Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 200 gr grofgesneden uien
    • 100 gr in plakjes gesneden champignons
    • 3/4 liter groentebouillon van een tablet
    • 2 eetlepels citroensap
    • 250 gr rode linzen
    • 1/2 literblik gepelde tomaten
    • 3 laurierblaadjes
    • 3 kruidnagels of 1 theelepel kruidnagelpoeder
    • 200 gr gesneden soepgroente
    • Lavas
    • Cayennepeper
    • Tamari


  • Bereiding:

    • Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de knoflook daarin aan
    • Voeg de uien toe en laat ze even fruiten
    • Doe de champignons erbij en bak ze mee
    • Voeg dan de bouillon, het citroensap, de linzen, tomaten, laurier en kruidnagel toe en laat dit ± 45 minuten koken
    • Doe er dan de soepgroente bij en laat de soep nog 15-20 minuten koken
    • Maak op smaak met lavas, cayennepeper en tamari