Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 125 gram linzen
    • Bouillonblokjes
    • 1 prei
    • 1 grote ui
    • 1 grote of 2 kleine augurken zout
    • Boter
    • Versgemalen peper
    • 4 witte boterhammen
    • Stukje boter of plantenmargarine


  • Bereiding:

    • Spoel de linzen in een zeef onder de koude kraan goed schoon
    • Laat ze uitlekken en zet ze 1 nacht in de week in de bouillon (± 1 liter)
    • Kook ze de volgende dag tot ze gaar zijn
    • Schil de ui en maak er ringen van
    • Was de prei en snijd er kleine stukjes van
    • Hak de augurk
    • Bak de ui en de prei in een heel klein beetje boter even goudgeel en doe het samen met de gehakte augurk bij de soep
    • Op smaak maken met versgemalen zwarte peper en een beetje zout
    • Snijd de boterkammen in kleine dobbelsteentjes en bak ze al omscheppend in de boter aan alle kanten bruin
    • Schep de soep in kommen of borden en leg in elke kom een deel van de broodcroutons
    • Meteen opdienen