Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 125 gram linzen
- Bouillonblokjes
- 1 prei
- 1 grote ui
- 1 grote of 2 kleine augurken zout
- Boter
- Versgemalen peper
- 4 witte boterhammen
- Stukje boter of plantenmargarine
-
Bereiding:- Spoel de linzen in een zeef onder de koude kraan goed schoon
- Laat ze uitlekken en zet ze 1 nacht in de week in de bouillon (± 1 liter)
- Kook ze de volgende dag tot ze gaar zijn
- Schil de ui en maak er ringen van
- Was de prei en snijd er kleine stukjes van
- Hak de augurk
- Bak de ui en de prei in een heel klein beetje boter even goudgeel en doe het samen met de gehakte augurk bij de soep
- Op smaak maken met versgemalen zwarte peper en een beetje zout
- Snijd de boterkammen in kleine dobbelsteentjes en bak ze al omscheppend in de boter aan alle kanten bruin
- Schep de soep in kommen of borden en leg in elke kom een deel van de broodcroutons
- Meteen opdienen