Aantal personen: 4
-
Ingrediënten
-
250 g linzen -
3 aardappelen -
1 ui -
200 g champignons -
Zonnebloemolie -
4 eetlepels geknipte peterselie -
1 theelepel oregano -
2 theelepels tijm -
100 g tarwekiemen -
Snufje zout -
Peper -
Voor het deeg: -
150 g ongebleekte bloem -
150 g volkorenmeel -
100 g boter -
5 eetlepels water -
Voor de vulling: -
3 hard gekookte eieren
-
-
Bereiding:
-
Linzen hoeven niet te worden geweekt -
Kook ze samen met de in blokjes gesneden aardappelen gaar -
Pel en snipper de ui -
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes en fruit beide goudbruin in de
olie -
Pureer de linzen en aardappelen met wat vocht in een elektrische mengbeker of
draai beide door een roerzeef -
Doe het mengsel in een kom en doe de ui, de champignons, de peterselie, de
oregano, de tijm en de tarwekiemen erbij -
Maak er een smeuïge massa van en breng nog wat meer op smaak met een
snufje zout en wat peper -
Meng voor het deeg beide meelsoorten en kneed de boter, het water en een snufje
zout erdoor -
Zet het deeg 1 uur koud weg en rol het daarna uit op een met bloem bestoven
aanrecht of tafel -
Bekleed een ingevette en met bloem bestoven vorm met de helft van het
uitgerolde deeg; zorg ervoor dat er geen gaatjes of rimpels in zitten -
Leg nu de helft van het pâtémengsel op de deeglap -
Pel de harde eieren en halveer ze -
Leg ze op de pâtévulling en dek het geheel af met de rest van het
pâtémengsel -
Plak een deksel van deeg over de vulling heen, met wat water of met losgeklopt
ei -
Prik gaatjes in het deksel -
Zet de pâté midden in de oven op 200 ° (gasovenstand 4) en
laat hem daar minstens 60 minuten staan -
Steek er een breinaald of satépen in; als deze er droog uit komt is de
pâté gaar -
Laat hem dan uitdampen en serveer hem in plakken gesneden, warm of koud
-