aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 8 kalfsbiefstukjes van 45 g per stuk

    • 4 borrelglaasjes Els La Vera

    • 2 eieren

    • Zout

    • Peper

    • 100 g bloem

    • 250 g boter

    • 3 dl bruine saus (pakje)

    • Klein blikje tomatenpuree


  • Bereiding:


    • Biefstukjes tussen 2 laagjes plasticfolie plat slaan

    • Biefstukjes in een schaal leggen en 3 glaasjes Els La Vera erover schenken

    • Biefstukjes ca. 30 minuten laten marineren

    • Eieren loskloppen met zout en peper

    • Biefstukjes uit de marinade halen, eerst door bloem en daarna door losgeklopt ei wentelen

    • Piccata’s in niet te weinig boter bruin en gaar bakken in ca. 8 minuten Piccata’s uit pan halen en warm houden

    • Boter uit pan schenken, tomatenpuree toevoegen en even meebakken

    • Met 1 glaasje Els La Vera afblussen en bruine saus erdoor roeren

    • Saus nog 5 minuten koken en bij piccata’s serveren