Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr mager lamsvlees in blokjes
    • 200 gr rode linzen
    • 1 fijngehakte ui
    • De schil van 2 citroenen of limoenen
    • Mespunt saffraan
    • Sap van 1 citroen of limoen
    • 7 1/2 dl runderbouillon of water
    • 1/2 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1/4 fijngesneden witte kool


  • Bereiding:

    • Laat de linzen een nacht in ruim water weken en giet ze af
    • Doe het vlees, de linzen, de ui, het citroen- of limoensap en de schil, de saffraan en de bouillon in een grote pan
    • Breng alles aan de kook, schuim de soep af, voeg zout en peper toe, temper het vuur en laat de soep nog 1 uur koken
    • Voeg de kool toe en laat alles nog 45 minuten trekken
    • Verwijder voor het serveren de citroenschil