Aantal personen: 4
-
Ingrediƫnten- 500 gr mager lamsvlees in blokjes
- 200 gr rode linzen
- 1 fijngehakte ui
- De schil van 2 citroenen of limoenen
- Mespunt saffraan
- Sap van 1 citroen of limoen
- 7 1/2 dl runderbouillon of water
- 1/2 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1/4 fijngesneden witte kool
-
Bereiding:- Laat de linzen een nacht in ruim water weken en giet ze af
- Doe het vlees, de linzen, de ui, het citroen- of limoensap en de schil, de saffraan en de bouillon in een grote pan
- Breng alles aan de kook, schuim de soep af, voeg zout en peper toe, temper het vuur en laat de soep nog 1 uur koken
- Voeg de kool toe en laat alles nog 45 minuten trekken
- Verwijder voor het serveren de citroenschil