Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 4 eetlepels boter
- 250 gr lamslever
- 16 sjalotten in grote stukken
- 4 geschilde, ontpitte en in stukken gesneden rijpe tomaten
- 1 1/2 liter rundvleesbouillon
- 2 teentjes knoflook uit de knijper
- 1/2 theelepel gedroogde marjolein
- 1 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
-
Bereiding:- Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan, leg de lever erin en laat die aan iedere kant 1 1/2 minuut bakken
- Haal de lever uit de pan en snijd hem in blokjes van 1 1/2 cm
- Verhit de rest van de boter in een soeppan en bak de sjalotten 1 1/2 minuut
- Doe de tomaten, knoflook, bouillon, marjolein, zout en peper erbij
- Breng het aan de kook en voeg de lever toe
- Draai het vuur laag en laat de soep nog 40 minuten koken
- Serveer heet