Aantal personen: 6


  • Ingrediënten

    • 4 eetlepels boter
    • 250 gr lamslever
    • 16 sjalotten in grote stukken
    • 4 geschilde, ontpitte en in stukken gesneden rijpe tomaten
    • 1 1/2 liter rundvleesbouillon
    • 2 teentjes knoflook uit de knijper
    • 1/2 theelepel gedroogde marjolein
    • 1 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper


  • Bereiding:

    • Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan, leg de lever erin en laat die aan iedere kant 1 1/2 minuut bakken
    • Haal de lever uit de pan en snijd hem in blokjes van 1 1/2 cm
    • Verhit de rest van de boter in een soeppan en bak de sjalotten 1 1/2 minuut
    • Doe de tomaten, knoflook, bouillon, marjolein, zout en peper erbij
    • Breng het aan de kook en voeg de lever toe
    • Draai het vuur laag en laat de soep nog 40 minuten koken
    • Serveer heet