Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 150 gr boter
- 2 eetlepels bloem
- 1 1/2 liter Leuvens bier
- 2 eierdooiers
- 1 dl room
- Peper
- Zout
- Eventueel in boter gebakken croutons
-
Bereiding:- Smelt op zacht vuur 50 gr van de boter in een pan, roer de bloem eronder en blijf met een
houten lepel constant roeren - Voeg zout toe
- Doe er, als de massa homogeen is, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren het bier bij
- Laat alles op zacht vuur ± 30 minuten zachtjes pruttelen
- Doe de eierdooiers en de room in de soepterrine, voeg 50 gr zachte boter toe en maak dit
mengsel op smaak met peper uit de molen - Voeg vlak voor het opdienen de biersoep aan het ei/roommengsel toe
- Roer alles goed door elkaar en serveer de soep met in boter gebakken croutons
- Smelt op zacht vuur 50 gr van de boter in een pan, roer de bloem eronder en blijf met een