Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 150 gr boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 1/2 liter Leuvens bier
    • 2 eierdooiers
    • 1 dl room
    • Peper
    • Zout
    • Eventueel in boter gebakken croutons


  • Bereiding:

    • Smelt op zacht vuur 50 gr van de boter in een pan, roer de bloem eronder en blijf met een
      houten lepel constant roeren
    • Voeg zout toe
    • Doe er, als de massa homogeen is, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren het bier bij
    • Laat alles op zacht vuur ┬▒ 30 minuten zachtjes pruttelen
    • Doe de eierdooiers en de room in de soepterrine, voeg 50 gr zachte boter toe en maak dit
      mengsel op smaak met peper uit de molen
    • Voeg vlak voor het opdienen de biersoep aan het ei/roommengsel toe
    • Roer alles goed door elkaar en serveer de soep met in boter gebakken croutons