Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 wortelen
- 2 courgettes
- 1 tomaat
- 1 soepkip
- 1 kruidenbuiltje (peterselie, tijm en laurier)
- 1 stukje citroenschil (3 cm lang, 1 cm breed)
- 1 kleine bloemkool
- 100 gr erwtjes
- Enkele kervelplukjes
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Maak de wortelen en de courgettes schoon en steek er met een uitsteeklepeltje (Parijse lepel) kleine balletjes uit (bewaar het afval voor de bouillon)
- Pel de tomaat, verwijder de pitten en steek met een uitsteekvorm van ± 1 1/2 cm diameter rondjes uit het vruchtvlees (bewaar ook deze resten voor de bouillon)
- Leg de soepkip in 2 liter water, kruid met peper en zout en breng dit aan de kook
- Verwijder zorgvuldig het schuim, voeg er het kruidenbuiltje, het citroenschilletje en de groenteresten aan toe en laat de bouillon ± 2 uur zachtjes trekken
- Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in 4 bollen ter grootte van een tennisbal en kook die in lichtgezouten water beetgaar
- Kook ook de groenteballetjes en de erwtjes, apart, in lichtgezouten water beetgaar
- Spoel de groenten onder de koude kraan af
- Giet de bouillon door een zeef, ontvet hem met een stukje keukenpapier en breng hem opnieuw aan de kook
- Schep wat bouillon in een kookpannetje en verwarm er de verschillende groenten in
- Schik de bloemkoolbolletjes in het midden van 4 soepborden, leg er de groenteballetjes, de erwtjes en de tomaatrondjes omheen en overgiet met de hete bouillon
- Versier tenslotte met enkele plukjes kervel