aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 250 gr wortelen

    • 1 el bloemsuiker

    • Boter

    • 2 entrecotes van 350 gr elk

    • 1 dl guinness draught

    • 1 koffielepel kristalsuiker

    • 2 dl bruine fond

    • Bruine sausbinder

    • Peper

    • Zout

    • 150 gr cheddar

    • 1 schaaltje tuinkers

    • Gebakken aardappeltjes


  • Bereiding:


    • Maak de worteltjes schoon, snijd ze in dobbelsteentjes van 1 cm en leg ze naast elkaar in een platte pan

    • Strooi hierover de eetlepel bloemsuiker

    • Bevochtig dan met water tot de dobbelsteentjes onder staan

    • Voeg er een nootje boter aan toe en laat op een hevig vuur volledig uitkoken, dat wil zeggen, tot de boter en de bloemsuiker een glanzend laagje rond de blokjes vormen

    • Bak ondertussen de entrecotes naar wens.

    • Neem ze uit de pan en houd ze warm

    • Kook de braadsappen los met de guinness

    • Doe er de kristalsuiker en de bruine fond bij en laat nog even inkoken

    • Bind indien nodig met de sausbinder en controleer de kruiding

    • Schik de entrecotes op de borden en lepel er saus over

    • Brokkel de cheddar fijn en strooi hem over de entrecotes

    • Werk de borden nog even af met de wortel-dobbelsteentjes en tuinkers

    • Lekker met gebakken aardappeltjes en een Cote de Blaye