Hoeveelheid: 12 stuks
-
Ingrediënten- 250 gr ketan/lontong
- 4 dl water
- 1 spriet sereh
- Zout
- Vulling:
- 1 preiwit
- 100 gram taugé
- 5 rode uien
- 1 witte ui
- 3 teentjes knoflook
- 3/4 tl ketoembar
- 1/4 tl djinten
- 1/2 tl koenjit
- 1/4 tl laos
- Peper en zout
- Mespunt sereh
- 50 ml water
-
Bereiding:- Was de rijst, en zet met water op het vuur
- Voeg, als het water kookt, een mespuntje zout toe
- Roer voorzichtig een keer om en laat de rijst gaar worden (± 25 minuten)
- Schep de rijdt, als die gaar is, op een grote schaal en spreid hem goed uit om hem te laten afkoelen
- Roerbak de vulling zonder, of met zéér weinig) olie in een goed geprepareerde wok of anti-aanbak pan
- Eerst de witte ui en knoflook totdat deze glazig zijn geworden en daarna de rest van de groenten en de kruiden erbij
- Voeg het water toe, en laat het zachtjes stoven totdat het vocht verdampt is
- Deponeer op een stuk pisangblad of stuk aluminiumfolie wat rijst ter grote van ongeveer 10 X 4 cm en ongeveer 1 cm dik, leg het vulsel in het midden en rol het op zodat de vulling in het midden van het rolletje komt
- Stoom de lemper dan in pisangbladeren of aluminiumfolie ca 15 minuten in de stoompan
- De rolletjes moeten stevig opgerold worden
- Kan zowel warm als koud gegeten worden