Hoeveelheid: 12 stuks


  • Ingrediënten

    • 250 gr ketan/lontong
    • 4 dl water
    • 1 spriet sereh
    • Zout
    • Vulling:
    • 1 preiwit
    • 100 gram taugé
    • 5 rode uien
    • 1 witte ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 3/4 tl ketoembar
    • 1/4 tl djinten
    • 1/2 tl koenjit
    • 1/4 tl laos
    • Peper en zout
    • Mespunt sereh
    • 50 ml water


  • Bereiding:

    • Was de rijst, en zet met water op het vuur
    • Voeg, als het water kookt, een mespuntje zout toe
    • Roer voorzichtig een keer om en laat de rijst gaar worden (± 25 minuten)
    • Schep de rijdt, als die gaar is, op een grote schaal en spreid hem goed uit om hem te laten afkoelen
    • Roerbak de vulling zonder, of met zéér weinig) olie in een goed geprepareerde wok of anti-aanbak pan
    • Eerst de witte ui en knoflook totdat deze glazig zijn geworden en daarna de rest van de groenten en de kruiden erbij
    • Voeg het water toe, en laat het zachtjes stoven totdat het vocht verdampt is
    • Deponeer op een stuk pisangblad of stuk aluminiumfolie wat rijst ter grote van ongeveer 10 X 4 cm en ongeveer 1 cm dik, leg het vulsel in het midden en rol het op zodat de vulling in het midden van het rolletje komt
    • Stoom de lemper dan in pisangbladeren of aluminiumfolie ca 15 minuten in de stoompan
    • De rolletjes moeten stevig opgerold worden
    • Kan zowel warm als koud gegeten worden