Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 300 gr mager vers spek
    • 2 varkenspootjes (hoefjes)
    • 300 gr klapstuk
    • 400 gr witte bonen
    • 1 kg winterwortel
    • 500 gr pastinaken*
    • 500 gr uien
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Zet de bonen een nacht van tevoren in de week en laat ze in het weekwater bijna gaar koken met het spek, de varkenspootjes en het klapstuk
    • Zorg dat er niet al te veel water meer op staat
    • Voeg dan de kleingesneden wortelen, pastinaken en uien toe en laat alles met elkaar zachtjes gaar koken
    • Roer het losjes door elkaar (hutsen, niet stampen!) en breng het op smaak met wat zout en royaal versgemalen peper
    • (*) Pastinaken zijn een soort witte penen
    • Zijn ze echt niet te krijgen, dan kunt u ze door schorseneren vervangen