Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 200 gr kipfilet in lange stukken
    • 2-3 eetlepels olie
    • 5 dl kippenbouillon (van tablet)
    • 4 eetlepels korianderblaadjes
    • 1 rode chilipeper in heel dunne ringen, zaadjes verwijderd
    • 1-2 eetlepels lichte Japanse sojasaus
    • 1/2-1 eetlepel limoensap
    • 1/2 Romaanse sla in lange dunne repen
    • 300 gr grote gepelde garnalen
    • 1/2 ongeschilde komkommer in lange dunne repen, zaadjes verwijderd
    • 1 rode ui in heel dunne ringen
    • 2 eetlepels grof gesneden basilicumblaadjes
    • 100 gr grof gehakte pinda’s


  • Bereiding:

    • Bak de kip in de olie in 5-7 minuten rondom bruin
    • Breng de bouillon aan de kook en roer er 3 eetlepels korianderblaadjes, de chilipeper, de sojasaus en het limoensap door
    • Leg In 4 diepe borden een bedje van Romaanse sla
    • Vermeng de kip, garnalen, komkommer, rode ui, 1 eetlepel korianderblaadjes en de basilicum en verdeel dit over de sla
    • Strooi de pinda’s erover en schenk vlak voor het serveren de gekruide bouillon over de salade