Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 100 gr kipfilet in reepjes
- 1/2 groene kool
- 1 1/2 eetlepel ketjap
- 1 1/2 eetlepel wijnazijn
- 1 eetlepel sherry
- 1/2 eetlepel gembersiroop
- een klein teentje knoflook
- 125 gr champignons in plakjes
- 1 eetlepel olie
- Klein stukje gember, geraspt
- 1/2 rode paprika in blokjes
- 125 gr gepelde garnalen
-
Bereiding:- Kook de kipfilet in water met zout in ± 10 minuten gaar
- Verwijder de buitenste donkere bladeren van de kool en snijd de rest in dunne reepjes
- Maak een sausje van de ketjap, azijn, sherry, gembersiroop en uitgeperste knoflook, verwarm dit even en schenk het over de champignons
- Verhit de olie in een braadpan of wok, bak de gember ± 1 minuten en bak de reepjes kool omscheppend ± 5 minuten mee
- Snijd de gare kipfilet in reepjes
- Vermeng de kool, paprika, garnalen, kipfilet, champignons en het sausje en laat dit ± 10 minuten afkoelen
- Serveer met boerenbrood
- – Ook te combineren met kruidensaus:
- Klop 2 dl crème fraîche los met zout, peper en 1 theelepel citroensap en roer er 3 eetlepels fijngehakte kruiden, zoals peterselie, tijm, kervel, marjolein, bieslook en eventueel knoflook door