Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 100 gr kipfilet in reepjes
    • 1/2 groene kool
    • 1 1/2 eetlepel ketjap
    • 1 1/2 eetlepel wijnazijn
    • 1 eetlepel sherry
    • 1/2 eetlepel gembersiroop
    • een klein teentje knoflook
    • 125 gr champignons in plakjes
    • 1 eetlepel olie
    • Klein stukje gember, geraspt
    • 1/2 rode paprika in blokjes
    • 125 gr gepelde garnalen


  • Bereiding:

    • Kook de kipfilet in water met zout in ± 10 minuten gaar
    • Verwijder de buitenste donkere bladeren van de kool en snijd de rest in dunne reepjes
    • Maak een sausje van de ketjap, azijn, sherry, gembersiroop en uitgeperste knoflook, verwarm dit even en schenk het over de champignons
    • Verhit de olie in een braadpan of wok, bak de gember ± 1 minuten en bak de reepjes kool omscheppend ± 5 minuten mee
    • Snijd de gare kipfilet in reepjes
    • Vermeng de kool, paprika, garnalen, kipfilet, champignons en het sausje en laat dit ± 10 minuten afkoelen
    • Serveer met boerenbrood
    • – Ook te combineren met kruidensaus:
    • Klop 2 dl crème fraîche los met zout, peper en 1 theelepel citroensap en roer er 3 eetlepels fijngehakte kruiden, zoals peterselie, tijm, kervel, marjolein, bieslook en eventueel knoflook door