Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 courgettes in lange dunne plakken
    • 200 gram roomkaas
    • 2 el pesto
    • 3 el kappertjes
    • 50 gr zwarte olijven
    • 2 lente uitjes
    • 250 gram broccoli
    • 750 gram kabeljauw of zalmfilet
    • parmezaanse kaas


  • Bereiding:

    • Roomkaas losroeren met pesto, kappertjes en olijven, daarbij wat peper en zout
    • Wit van lente uitjes fijnsnijden en ± 3 min in olie bakken
    • Groen in brede ringetjes snijden en apart houden
    • Broccoli 2 minuten koken, koud afspoelen en uit laten lekken
    • Oven voorverwarmen op 200° C
    • In ovenschaal 1/3 deel van de plakken courgette leggen, helft van de vis erop, daarna de vis met het roommengsel bestrijken
    • Gebakken lente ui erover en de helft van de broccoli
    • Daarna weer 1/3 deel courgette en de rest van de vis, helft van het roomkaasmengsel en de rest van de broccoli
    • Daarna afdekken met de laatste plakken courgette en bestrijken met de rest van het roomkaasmengsel
    • Parmezaanse kaas erover strooien
    • Lasagna in het midden van de oven in 25 min laten garen
    • Als hij uit de oven komt, de groene lente uitjes erover en serveren met een frisse salade