Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 courgettes in lange dunne plakken
- 200 gram roomkaas
- 2 el pesto
- 3 el kappertjes
- 50 gr zwarte olijven
- 2 lente uitjes
- 250 gram broccoli
- 750 gram kabeljauw of zalmfilet
- parmezaanse kaas
-
Bereiding:- Roomkaas losroeren met pesto, kappertjes en olijven, daarbij wat peper en zout
- Wit van lente uitjes fijnsnijden en ± 3 min in olie bakken
- Groen in brede ringetjes snijden en apart houden
- Broccoli 2 minuten koken, koud afspoelen en uit laten lekken
- Oven voorverwarmen op 200° C
- In ovenschaal 1/3 deel van de plakken courgette leggen, helft van de vis erop, daarna de vis met het roommengsel bestrijken
- Gebakken lente ui erover en de helft van de broccoli
- Daarna weer 1/3 deel courgette en de rest van de vis, helft van het roomkaasmengsel en de rest van de broccoli
- Daarna afdekken met de laatste plakken courgette en bestrijken met de rest van het roomkaasmengsel
- Parmezaanse kaas erover strooien
- Lasagna in het midden van de oven in 25 min laten garen
- Als hij uit de oven komt, de groene lente uitjes erover en serveren met een frisse salade