Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 12 groene lasagnevellen
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- 2 pakjes Quorngehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomaatstukjes
- Verse basilicum
- 900 gr spinazie
- 250 gr ricotta (koelvitrine)
- 2 zakjes witte sauspoeder
- 1/2 liter melk
- 150 gr geraspte pardanokaas
- 3 eetlepels pijnboompitten
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 175°C
- Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in wat olie
- Schep het gehakt en de tomatenpuree erbij en bak het 5 minuten
- Roer er de tomaatstukjes met het vocht en 4 eetlepels geknipt basilicum bij
- Kook de spinazie kort, laat uitlekken en roer de ricotta erdoor
- Bereid een saus van het sauspoeder, de melk en 50 gr kaas
- Vul een ovenschaal in lagen met saus, gehakt, lasagnevellen, spinazie, gehakt etc.; eindig
met saus - Strooi er de pijnboompitten over, zodat ze bruin kleuren
- Zet de schotel 30-35 minuten in de oven