Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 12 groene lasagnevellen
    • 1 ui
    • 3 tenen knoflook
    • olijfolie
    • 2 pakjes Quorngehakt
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 1 blik tomaatstukjes
    • Verse basilicum
    • 900 gr spinazie
    • 250 gr ricotta (koelvitrine)
    • 2 zakjes witte sauspoeder
    • 1/2 liter melk
    • 150 gr geraspte pardanokaas
    • 3 eetlepels pijnboompitten


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 175°C
    • Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in wat olie
    • Schep het gehakt en de tomatenpuree erbij en bak het 5 minuten
    • Roer er de tomaatstukjes met het vocht en 4 eetlepels geknipt basilicum bij
    • Kook de spinazie kort, laat uitlekken en roer de ricotta erdoor
    • Bereid een saus van het sauspoeder, de melk en 50 gr kaas
    • Vul een ovenschaal in lagen met saus, gehakt, lasagnevellen, spinazie, gehakt etc.; eindig
      met saus
    • Strooi er de pijnboompitten over, zodat ze bruin kleuren
    • Zet de schotel 30-35 minuten in de oven