Aantal personen: 3-4


  • Ingrediënten

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd,
    • 2 teentjes knoflook
    • 350 gram rundergehakt
    • 2 blikken gepelde tomaten in stukjes (sap bewaren)
    • peper en zout
    • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
    • 12-15 kleine lasagnevellen, volkoren
    • 1 bolletje mozzarella, geraspt



  • Bereiding:

    • Oven voorverwarmen op 190 graden
    • Olie verhitten, ui glazig bakken
    • Knoflook en gehakt toevoegen en rul bakken
    • Tomaat met het sap erdoor heen en even laten doorkoken
    • Op smaak brengen met peper en zout en de basilicum er door heen scheppen
    • Eenderde van de saus op de bodem van een ovenvaste schaal, hierop laagje vellen
    • Maak de indeling zo dat je eindigt met een laag saus
    • Strooi er tot slot de mozzarella erover en in de oven 25 minuten tot de mozzarella is gesmolten en begint de te kleuren