Aantal personen: 3-4
-
Ingrediënten- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd,
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram rundergehakt
- 2 blikken gepelde tomaten in stukjes (sap bewaren)
- peper en zout
- 2 eetlepels fijngesneden basilicum
- 12-15 kleine lasagnevellen, volkoren
- 1 bolletje mozzarella, geraspt
-
Bereiding:- Oven voorverwarmen op 190 graden
- Olie verhitten, ui glazig bakken
- Knoflook en gehakt toevoegen en rul bakken
- Tomaat met het sap erdoor heen en even laten doorkoken
- Op smaak brengen met peper en zout en de basilicum er door heen scheppen
- Eenderde van de saus op de bodem van een ovenvaste schaal, hierop laagje vellen
- Maak de indeling zo dat je eindigt met een laag saus
- Strooi er tot slot de mozzarella erover en in de oven 25 minuten tot de mozzarella is gesmolten en begint de te kleuren