Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 x 175 gr Quorn, fijngehakt of in blokjes
    • 2 uien
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 tenen knoflook
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 100 gr champignons
    • 2 stelen bleekselderij
    • 2 blikken gehakte tomaten
    • 1 theelepel oregano
    • 1 1/2 dl kruidenbouillon van tablet
    • Boter
    • 12-15 lasagnevellen
    • 225 gr cottage cheese
    • 225 gr geraspte cheddar of Goudse kaas


  • Bereiding:

    • Gebruikt u Quornblokjes, snijd die dan fijn
    • Snipper de uien en in fruit ze de hete olie
    • Voeg de Quorn, knoflook uit de pers en tomatenpuree toe en bak ze kort mee
    • Hak de champignons en de bleekselderij fijn en voeg ze toe, evenals de tomaatstukjes met
      het vocht en de oregano
    • Laat de saus afgedekt 1 uur pruttelen; voeg eventueel de bouillon toe
    • Vet intussen een ruime ovenschaal in met boter
    • Kook de lasagnevellen per 2 tegelijk 2 minuten en laat ze op een keukendoek uitlekken
    • Vul de schotel in lagen met saus, cottage cheese, lasagnevellen en geraspte kaas; eindig
      met saus en geraspte kaas
    • Zet de schotel 30-35 minuten in een oven van 175°C, tot de kaas is gesmolten en
      goudbruin kleurt
    • Lekker met een frisse salade