Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 200 gr spek
    • 2 uien
    • 2 wortelen
    • 1 preistengel
    • 1 witte selder
    • 200 gr erwten
    • 200 gr prinsessenboontjes
    • 1/4 bloemkool
    • 5 liter kippenbouillon
    • 4 tomaten
    • Kervel
    • Peterselie
    • Kruidentuiltje


  • Bereiding:

    • Versnipper de ui en snijd het spek in dobbelsteentjes
    • Maak driehoekjes van de wortelen, de prei en de selder
    • De boontjes mogen in kleine gelijke stukken
    • Houd van de bloemkool alleen de bloempjes
    • Zet een pot op het vuur en ga als volgt te werk
    • Laat eerst het spek uitbakken
    • Voeg er dan de ui aan toe en laat die even sudderen in het spekvet
    • Voeg er de prei, selder en wortelen aan toe en laat eventjes uitzweten
    • Giet er de ontvette bouillon over en breng aan de kook
    • Doe er een kruidentuiltje bij en laat zachtjes gaar worden
    • Voeg er, als de groenten voor 3/4 gaar zijn, de erwtjes, versneden prinsessenboontjes en
      bloemkoolbloempjes aan toe en laat verder gaar koken
    • Kruid met peper en zout
    • Versnijd het kruidentuiltje en werk af met stukjes tomaat, gehakte peterselie en kervel