Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 200 gr spek
- 2 uien
- 2 wortelen
- 1 preistengel
- 1 witte selder
- 200 gr erwten
- 200 gr prinsessenboontjes
- 1/4 bloemkool
- 5 liter kippenbouillon
- 4 tomaten
- Kervel
- Peterselie
- Kruidentuiltje
-
Bereiding:- Versnipper de ui en snijd het spek in dobbelsteentjes
- Maak driehoekjes van de wortelen, de prei en de selder
- De boontjes mogen in kleine gelijke stukken
- Houd van de bloemkool alleen de bloempjes
- Zet een pot op het vuur en ga als volgt te werk
- Laat eerst het spek uitbakken
- Voeg er dan de ui aan toe en laat die even sudderen in het spekvet
- Voeg er de prei, selder en wortelen aan toe en laat eventjes uitzweten
- Giet er de ontvette bouillon over en breng aan de kook
- Doe er een kruidentuiltje bij en laat zachtjes gaar worden
- Voeg er, als de groenten voor 3/4 gaar zijn, de erwtjes, versneden prinsessenboontjes en
bloemkoolbloempjes aan toe en laat verder gaar koken - Kruid met peper en zout
- Versnijd het kruidentuiltje en werk af met stukjes tomaat, gehakte peterselie en kervel