aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 600 gr lamsstoofvlees in stukjes
- 2 versnipperde uien
- Boter
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes geperste knoflook
- 2 kleine versnipperde Spaanse pepertjes
- 4 tomaten, in partjes
- 1 aubergine, in halve maantjes
- 250 gr rijst
- 1 dopje saffraan
- 5 dl bouillon (kippe- of lamsbouillon)
- 10 zwarte of groene olijven
- Peper
- Zout
- Koriander of peterselie
-
Bereiding:- Verwarm de olijfolie met een nootje boter in de tajine en kleur hierin het lamsstoofvlees
- Laat het een tijdje afgedekt sudderen samen met de ui, de knoflook en de pepertjes
- Voeg de tomatenpartjes en aubegines in halve maantjes toe
- Voeg de rijst, de olijven, de saffraan en de bouillon toe en laat verder gaar koken tot de rijst al het vocht heeft opgeslorpt
- Werk af met gesnipperde koriander of peterselie
-
Drink hierbij een glaasje muntthee of rode wijn
Tip: Een tajine is een typische Arabische aardewerken kookpot U kan hem kopen in de Arabische winkel