aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 600 gr lamsstoofvlees in stukjes
    • 2 versnipperde uien
    • Boter
    • 1 el olijfolie
    • 2 teentjes geperste knoflook
    • 2 kleine versnipperde Spaanse pepertjes
    • 4 tomaten, in partjes
    • 1 aubergine, in halve maantjes
    • 250 gr rijst
    • 1 dopje saffraan
    • 5 dl bouillon (kippe- of lamsbouillon)
    • 10 zwarte of groene olijven
    • Peper
    • Zout
    • Koriander of peterselie


  • Bereiding:

    • Verwarm de olijfolie met een nootje boter in de tajine en kleur hierin het lamsstoofvlees
    • Laat het een tijdje afgedekt sudderen samen met de ui, de knoflook en de pepertjes
    • Voeg de tomatenpartjes en aubegines in halve maantjes toe
    • Voeg de rijst, de olijven, de saffraan en de bouillon toe en laat verder gaar koken tot de rijst al het vocht heeft opgeslorpt
    • Werk af met gesnipperde koriander of peterselie

    • Drink hierbij een glaasje muntthee of rode wijn


      Tip: Een tajine is een typische Arabische aardewerken kookpot U kan hem kopen in de Arabische winkel