aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 kg lamsschouder zonder bot (deze er wel bij vragen)
    • 100 gram sjalotten
    • 200 gram winterwortel
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 theelepels tijm
    • 1/2 eetlepel zeezout
    • 1 eetlepel grove peper
    • 1/2 liter lamsbouillon (gemaakt van de afsnijdsels en de botten)
    • 6 eetlepels olie
    • 2 glazen rode wijn


  • Bereiding:

    • Snij het vlees in grove dobbelstenen
    • Maak een marinade van knoflook, tijm, zeezout, peper en 2 lepels olie
    • Meng de marinade met het vlees en zet het 24 uur in de koelkast
    • Bak het vlees lekker bruin in de rest van de olie
    • Voeg nu de gesneden sjalotten en winterwortel toe en laat het even meebakken
    • Blus af met de wijn en voeg de bouillon en de marinade toe
    • Laat het geheel ca. 5 uur sudderen
    • Als het vlees gaar is wordt het vocht een beetje gebonden
    • Serveer dit gerecht met rodekool of gestoofde appels en aardappel puree