aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 kg lamsschouder zonder bot (deze er wel bij vragen)
- 100 gram sjalotten
- 200 gram winterwortel
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels tijm
- 1/2 eetlepel zeezout
- 1 eetlepel grove peper
- 1/2 liter lamsbouillon (gemaakt van de afsnijdsels en de botten)
- 6 eetlepels olie
- 2 glazen rode wijn
-
Bereiding:- Snij het vlees in grove dobbelstenen
- Maak een marinade van knoflook, tijm, zeezout, peper en 2 lepels olie
- Meng de marinade met het vlees en zet het 24 uur in de koelkast
- Bak het vlees lekker bruin in de rest van de olie
- Voeg nu de gesneden sjalotten en winterwortel toe en laat het even meebakken
- Blus af met de wijn en voeg de bouillon en de marinade toe
- Laat het geheel ca. 5 uur sudderen
- Als het vlees gaar is wordt het vocht een beetje gebonden
- Serveer dit gerecht met rodekool of gestoofde appels en aardappel puree