aantal personen: 2


  • IngrediĆ«nten:

    • 2 middelgrote uien
    • 1 teentje knoflook
    • 40 gr boter
    • 50 gr pijnappelpitten of amandelschilfers
    • 300 gr rijst (lange of ronde korrel)
    • 1 l instant bouillon
    • 50 gr rozijnen
    • Peper
    • Zout
    • 1/2 tl versgemalen koriander
    • 4 lamskoteletten
    • 2 lamsnieren
    • 2 kleine aubergines
    • Olijfolie
    • 4 kleine tomaten


  • Bereiding:

    • Hak de uien en de knoflook fijn en fruit ze glazig in hete boter
    • Voeg de pijnappelpitten en de rijst toe, bak hem al roerend lichtjes en voeg de bouillon toe
    • Doe de rozijnen erbij en kruid met peper, zout en koriander
    • Laat alles 20 minuten zachtjes gaar stoven
    • Snijd ondertussen de aubergines in plakjes en bestrooi ze met een beetje zout
    • Verhit olijfolie in 2 pannen
    • Bak in de ene de lamskoteletten en -nieren rozig en in de anderen de plakjes aubergine
    • Snijd de tomaten kruiselings in en bak ze in olie
    • Garneer de pilaf met plakjes aubergine, lamskoteletten en -nieren en tomaten