aantal personen: 2
-
Ingrediënten:- 2 middelgrote uien
- 1 teentje knoflook
- 40 gr boter
- 50 gr pijnappelpitten of amandelschilfers
- 300 gr rijst (lange of ronde korrel)
- 1 l instant bouillon
- 50 gr rozijnen
- Peper
- Zout
- 1/2 tl versgemalen koriander
- 4 lamskoteletten
- 2 lamsnieren
- 2 kleine aubergines
- Olijfolie
- 4 kleine tomaten
-
Bereiding:- Hak de uien en de knoflook fijn en fruit ze glazig in hete boter
- Voeg de pijnappelpitten en de rijst toe, bak hem al roerend lichtjes en voeg de bouillon toe
- Doe de rozijnen erbij en kruid met peper, zout en koriander
- Laat alles 20 minuten zachtjes gaar stoven
- Snijd ondertussen de aubergines in plakjes en bestrooi ze met een beetje zout
- Verhit olijfolie in 2 pannen
- Bak in de ene de lamskoteletten en -nieren rozig en in de anderen de plakjes aubergine
- Snijd de tomaten kruiselings in en bak ze in olie
- Garneer de pilaf met plakjes aubergine, lamskoteletten en -nieren en tomaten