aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 4 ontbeende lamszadelsneden van 175 g elk
    • 1 bosje peterselie
    • 1 ei
    • 40 gr vers geraspte parmezaan
    • 1 middelgrote aardappel
    • 400 gr courgette
    • 4 el bloem
    • 1 teentje knoflook
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 60 gr reuzel
    • 2 dl room
    • 1 bosje bieslook


  • Bereiding:

    • Rol het vlees op en maak het met een houten stokje vast
    • Meng de gehakte peterselie met 1 eetl. geraspte kaas en het eigeel en druk dit mengsel in de holte van het opgerold vlees
    • Rasp de courgette en de geschilde aardappel en meng dit met de rest van de kaas, het eiwit, de bloem en het geplette knoflookteentje
    • Doe er peper en zout bij
    • Maak 8 kleine pannekoekjes met dit ‘deeg’ en bak deze aan beide zijden bruin in de reuzel
    • Bak het vlees brruin in het overige vet en laat de stukken verder garen
    • Klop de room een beetje op en meng er de fijngesneden bieslook, de peper en het zout door
    • Serveer het vlees met de saus, gekookte wortelen en de courgette-pannekoeken