aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 4 ontbeende lamszadelsneden van 175 g elk
- 1 bosje peterselie
- 1 ei
- 40 gr vers geraspte parmezaan
- 1 middelgrote aardappel
- 400 gr courgette
- 4 el bloem
- 1 teentje knoflook
- Zout
- Versgemalen peper
- 60 gr reuzel
- 2 dl room
- 1 bosje bieslook
-
Bereiding:- Rol het vlees op en maak het met een houten stokje vast
- Meng de gehakte peterselie met 1 eetl. geraspte kaas en het eigeel en druk dit mengsel in de holte van het opgerold vlees
- Rasp de courgette en de geschilde aardappel en meng dit met de rest van de kaas, het eiwit, de bloem en het geplette knoflookteentje
- Doe er peper en zout bij
- Maak 8 kleine pannekoekjes met dit ‘deeg’ en bak deze aan beide zijden bruin in de reuzel
- Bak het vlees brruin in het overige vet en laat de stukken verder garen
- Klop de room een beetje op en meng er de fijngesneden bieslook, de peper en het zout door
- Serveer het vlees met de saus, gekookte wortelen en de courgette-pannekoeken