aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 komkommer
- 1 ui
- 2 rode uien
- 1 appel (boscoop, cox)
- 1 kg lamsstoofvlees
- Boter
- 2 laurierblaadjes
- 1 blokje rundsbouillon
- 2 klontjes suiker
- 1 el appelazijn (of eventueel wijnazijn)
- Kerriepoeder
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en schil 1 helft
- Snijd de twee helften in dikke schijfjes maar houd ze wel gescheiden
- Pel de uien, snipper de gewone ui fijn en snijd de rode uien in ringen
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes
- Bak het vlees in boter, kruid met kerrie, peper, zout en de laurierblaadjes
- Schep het vlees over in een kookpot
- Fruit nu in dezelfde braadpan de gesnipperde ui, de schijfjes geschilde komkommer en de stukjes appel
- Schep dit mengsel bij het vlees, bevochtig het met water tot het voor 3/4 onderstaat en voeg er het bouillonblokje aan toe
- Laat het vlees in ca 1 uur gaarstoven onder gesloten deksel
- Na ca 45 minuten smelt u een nootje boter, samen met de suiker
- Stoof hierin, op hoog vuur en onder voortdurend roeren, de schijfjes ongeschilde komkommer en de rode ui-ringen
- Blus met de appelazijn en laat inkoken
- Verdeel het vlees over 4 borden en versier met de geglaceerde komkommer en ui
- Serveer dit gerecht met gekookte rijst of aardappelen en drink er een glaasje witte wijn bij