aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 komkommer
    • 1 ui
    • 2 rode uien
    • 1 appel (boscoop, cox)
    • 1 kg lamsstoofvlees
    • Boter
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 blokje rundsbouillon
    • 2 klontjes suiker
    • 1 el appelazijn (of eventueel wijnazijn)
    • Kerriepoeder
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en schil 1 helft
    • Snijd de twee helften in dikke schijfjes maar houd ze wel gescheiden
    • Pel de uien, snipper de gewone ui fijn en snijd de rode uien in ringen
    • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes
    • Bak het vlees in boter, kruid met kerrie, peper, zout en de laurierblaadjes
    • Schep het vlees over in een kookpot
    • Fruit nu in dezelfde braadpan de gesnipperde ui, de schijfjes geschilde komkommer en de stukjes appel
    • Schep dit mengsel bij het vlees, bevochtig het met water tot het voor 3/4 onderstaat en voeg er het bouillonblokje aan toe
    • Laat het vlees in ca 1 uur gaarstoven onder gesloten deksel
    • Na ca 45 minuten smelt u een nootje boter, samen met de suiker
    • Stoof hierin, op hoog vuur en onder voortdurend roeren, de schijfjes ongeschilde komkommer en de rode ui-ringen
    • Blus met de appelazijn en laat inkoken
    • Verdeel het vlees over 4 borden en versier met de geglaceerde komkommer en ui
    • Serveer dit gerecht met gekookte rijst of aardappelen en drink er een glaasje witte wijn bij