aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 600 g lamsfilet
- 4 lamsniertjes
- 250 g champignons
- 600 g aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Boter
- 20 g bloem
- 3.5 dl runderbouillon
- 1 el gehakte peterselie
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Snijd het lamsvlees in stukken van ca. 2 cm
- Reinig de niertjes, was ze in ruim water en dep ze droog
- Snijd ze vervolgens in schijfjes
- Maak de champignons schoon en snijd ze in 4
- Schil de aardappelen was ze, snijd ze in hele dunne schijfjes en bewaar deze in koud water
- Pel de ui en snijd hem in ringen
- Pel het teentje knoflook en snijd het in stukken
- Smelt een nootje boter en schroei er de stukjes lamsvlees aan alle zijden in dicht
- Voeg er de stukjes knoflook bij en breng verder op smaak met peper en zout
- Schep het vlees uit de pan en leg het in een grote ovenschaal
- Bak vervolgens de uiringen in hetzelfde braadvet en roer er de bloem onder
- Laat even bruin worden en giet er, beetje bij beetje, de bouillon bij
- Breng op smaak met peper en zout
- Schep de aardappelschijfjes uit het water en laat ze goed uitlekken
- Leg de nierschijfjes op het lamsvlees, leg er de stukjes champignon op en giet er tenslotte de bouillon over
- Kruid flink met peper en zout en schik er de aardappelschijfjes op
- Laat 2 eetlepels boter smelten en bestrijk er de aardappelschijfjes mee
- Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie en plaats ze gedurende ca. 1 uur in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Haal er vervolgens de aluminiumfolie af en laat de aardappelen nog ca. 30 minuten kleuren
- Bestrooi de lamsstoverij, juist voor het opdienen, met de peterselie en geef er een stevige Cote du Rhone bij