aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 600 g lamsfilet
    • 4 lamsniertjes
    • 250 g champignons
    • 600 g aardappelen
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • Boter
    • 20 g bloem
    • 3.5 dl runderbouillon
    • 1 el gehakte peterselie
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Snijd het lamsvlees in stukken van ca. 2 cm
    • Reinig de niertjes, was ze in ruim water en dep ze droog
    • Snijd ze vervolgens in schijfjes
    • Maak de champignons schoon en snijd ze in 4
    • Schil de aardappelen was ze, snijd ze in hele dunne schijfjes en bewaar deze in koud water
    • Pel de ui en snijd hem in ringen
    • Pel het teentje knoflook en snijd het in stukken
    • Smelt een nootje boter en schroei er de stukjes lamsvlees aan alle zijden in dicht
    • Voeg er de stukjes knoflook bij en breng verder op smaak met peper en zout
    • Schep het vlees uit de pan en leg het in een grote ovenschaal
    • Bak vervolgens de uiringen in hetzelfde braadvet en roer er de bloem onder
    • Laat even bruin worden en giet er, beetje bij beetje, de bouillon bij
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Schep de aardappelschijfjes uit het water en laat ze goed uitlekken
    • Leg de nierschijfjes op het lamsvlees, leg er de stukjes champignon op en giet er tenslotte de bouillon over
    • Kruid flink met peper en zout en schik er de aardappelschijfjes op
    • Laat 2 eetlepels boter smelten en bestrijk er de aardappelschijfjes mee
    • Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie en plaats ze gedurende ca. 1 uur in een voorverwarmde oven van 200 graden
    • Haal er vervolgens de aluminiumfolie af en laat de aardappelen nog ca. 30 minuten kleuren
    • Bestrooi de lamsstoverij, juist voor het opdienen, met de peterselie en geef er een stevige Cote du Rhone bij