aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 ui
- Boter
- 600 gr tomaten
- 2 knoflookteentjes
- 2 courgettes
- 1 dl olijfolie
- Peper
- Zout
- 20 lamsribbetjes
- 1 koffielepel sherry-azijn
- 1 el gehakte salie
-
Bereiding:- Hak de ui en laat hem uitzwieren in een nootje boter
- Was de tomaten, snijd ze in 4 en voeg ze bij de ui
- Pers er een knoflookteentje bij en laat een 15-tal minuten sudderen
- Was de courgettes en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dikte
- Kruid de olie met peper en zout en knijp er het 2de knoflookteentje in
- Haal er de courgetteplakken door en rooster ze op een grillpan (ongeveer 2 minuten aan weerszijden)
- Bak ondertussen de lamsribbetjes ongeveer 15 minuten in een noot boter gaar
- Wrijf de tomatensaus door een fijne zeef en voeg er de sherry-azijn en de salie bij
- Laat nog enkele minuutjes sudderen
- Schik de gegrilde courgettes rondom op 4 borden en lepel de saus in het midden
- Schik telkens 3 ribbetjes op de saus
- Dien op met stokbrood of rijst en een rode Ventoux