aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 ui
    • Boter
    • 600 gr tomaten
    • 2 knoflookteentjes
    • 2 courgettes
    • 1 dl olijfolie
    • Peper
    • Zout
    • 20 lamsribbetjes
    • 1 koffielepel sherry-azijn
    • 1 el gehakte salie


  • Bereiding:

    • Hak de ui en laat hem uitzwieren in een nootje boter
    • Was de tomaten, snijd ze in 4 en voeg ze bij de ui
    • Pers er een knoflookteentje bij en laat een 15-tal minuten sudderen
    • Was de courgettes en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dikte
    • Kruid de olie met peper en zout en knijp er het 2de knoflookteentje in
    • Haal er de courgetteplakken door en rooster ze op een grillpan (ongeveer 2 minuten aan weerszijden)
    • Bak ondertussen de lamsribbetjes ongeveer 15 minuten in een noot boter gaar
    • Wrijf de tomatensaus door een fijne zeef en voeg er de sherry-azijn en de salie bij
    • Laat nog enkele minuutjes sudderen
    • Schik de gegrilde courgettes rondom op 4 borden en lepel de saus in het midden
    • Schik telkens 3 ribbetjes op de saus
    • Dien op met stokbrood of rijst en een rode Ventoux