aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1.5 kg lamsschouder in brokken
    • 8 peterseliestelen
    • 1 laurierblad
    • 1 tak thijm
    • 24 wortelballetjes
    • 12 kleine witte uitjes
    • 6 aardappels in vieren
    • 180 gr gehakte selder
    • 2 gehakte loken
    • 1 kruidnagel
    • Peper
    • Zout
    • 1 el meel
    • 1 el boter
    • 18 champignons
    • 1 el citroensap
    • 1 el gehakte peterselie


  • Bereiding:

    • Bedek het vlees met water en voeg peterselie, laurier en thijm toe – 25 minuten sudderen
    • Voeg wortels, ui, aardappels, selder, knoflook, kruidnagel, peper en zout toe; doe het deksel op de pan en sudder gaar (40 min.)
    • Voeg boter/meel toe
    • Voeg fijngesneden champignons toe en sudder bedekt nog 15 minuten
    • Afmaken met peterselie en citroensap