aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1.5 kg lamsschouder in brokken
- 8 peterseliestelen
- 1 laurierblad
- 1 tak thijm
- 24 wortelballetjes
- 12 kleine witte uitjes
- 6 aardappels in vieren
- 180 gr gehakte selder
- 2 gehakte loken
- 1 kruidnagel
- Peper
- Zout
- 1 el meel
- 1 el boter
- 18 champignons
- 1 el citroensap
- 1 el gehakte peterselie
-
Bereiding:- Bedek het vlees met water en voeg peterselie, laurier en thijm toe – 25 minuten sudderen
- Voeg wortels, ui, aardappels, selder, knoflook, kruidnagel, peper en zout toe; doe het deksel op de pan en sudder gaar (40 min.)
- Voeg boter/meel toe
- Voeg fijngesneden champignons toe en sudder bedekt nog 15 minuten
- Afmaken met peterselie en citroensap