aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 schaaltje postelein of veldsla
    • 500 gr lamsgehakt of 4 lamsburgers van ongeveer 125 gr elk
    • Boter
    • 1/2 dl whisky
    • 1 el mosterd
    • 1 el ketchup
    • 2.5 dl room
    • 1 el groene peperbollen
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Pluk de blaadjes van de postelein of de veldsla en was ze
    • Kruid eventueel het lamsgehakt
    • Verdeel het in 4 en vorm er burgers van
    • Bak ze rose aan in een weinig boter
    • Verwijder het overtollige vet en overgiet (van het vuur af) met de whisky
    • Laat op een zacht vuurtje even loskoken
    • Neem de burgers uit de pan, voeg de mosterd en de ketchup toe en roer goed door elkaar
    • Overgiet met de room en laat inkoken tot een gladde saus
    • Voeg de groene peper toe en breng op smaak met peper en zout
    • Schik de burgers op 4 borden en lepel er de saus over
    • Werk af met wat postelein of veldsla, serveer met frietjes en geniet ervan bij een Cotes de Provence (rood, of zelfs rose)