aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 schaaltje postelein of veldsla
- 500 gr lamsgehakt of 4 lamsburgers van ongeveer 125 gr elk
- Boter
- 1/2 dl whisky
- 1 el mosterd
- 1 el ketchup
- 2.5 dl room
- 1 el groene peperbollen
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Pluk de blaadjes van de postelein of de veldsla en was ze
- Kruid eventueel het lamsgehakt
- Verdeel het in 4 en vorm er burgers van
- Bak ze rose aan in een weinig boter
- Verwijder het overtollige vet en overgiet (van het vuur af) met de whisky
- Laat op een zacht vuurtje even loskoken
- Neem de burgers uit de pan, voeg de mosterd en de ketchup toe en roer goed door elkaar
- Overgiet met de room en laat inkoken tot een gladde saus
- Voeg de groene peper toe en breng op smaak met peper en zout
- Schik de burgers op 4 borden en lepel er de saus over
- Werk af met wat postelein of veldsla, serveer met frietjes en geniet ervan bij een Cotes de Provence (rood, of zelfs rose)