aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1.2 kg lamsschouder
    • 1 grote aubergine van 300 gram
    • 24 fijne sneetjes rookspek
    • 24 kleine uitjes
    • 1 onbespoten sinaasappel
    • 5 el olijfolie
    • 6 el droge witte wijn
    • Peper van de molen
    • 1 grote ui
    • 1 kg abrikozen
    • 2 el vloeibare honing
    • 2 el bruine kandijsuiker
    • 24 blaadjes munt
    • Zout
    • 300 gr lange korrelrijst


  • Bereiding:

    • Verwijder het meeste vet van de lamsschouder en snijd het vlees in
    • blokjes van 4 cm
    • Snijd het steeltje van de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokjes van 4 cm
    • Wikkel ze in reepjes spek, waarvan u de zwoerd hebt weggesneden, en steek ze vast met een coctailprikker
    • Pel de uitjes
    • Was de sinaasappel en rasp de schil in een kommetje
    • Pers hem uit en voeg het sap bij de schil
    • Voeg 4 eetlepels olie, 3 eetlepels witte wijn en peper toe
    • Doe de blokjes vlees, aubergine en uitjes in een schaal, overgiet ze met de marinade en laat 2 uur marineren in de koelkast
    • Hak de ui fijn
    • Ontpit de helft van de abrikozen en snijd het vruchtvlees fijn
    • Fruit de ui 3 minuten in de resterende olie, voeg de abrikozenmoes, de rest van de witte wijn, de honing en de suiker toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen onder voortdurend roeren
    • Zet de saus bij de barbecue
    • om warm te houden of verwarm ze op een zacht vuurtje
    • Breng de rijst aan de kook met een beetje zout in dubbel zoveel water
    • Zet het deksel op de pan en schakel het vuur uit
    • Laat nog 20 minuten stomen, terwijl u het vlees op de barbecue bakt of in een op 225 graden voorverwarmde oven of onder de grill
    • Steek afwisselend blokjes vlees, aubergine, uitjes, blaadjes munt en halve abrikozen op brochetten en bak ze 10 minuten op 12 cm afstand van de warmtebron, onder regelmatig keren
    • Breng ze op smaak met een beetje zout en dien ze op met de saus en de rijst