aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1.2 kg lamsschouder
- 1 grote aubergine van 300 gram
- 24 fijne sneetjes rookspek
- 24 kleine uitjes
- 1 onbespoten sinaasappel
- 5 el olijfolie
- 6 el droge witte wijn
- Peper van de molen
- 1 grote ui
- 1 kg abrikozen
- 2 el vloeibare honing
- 2 el bruine kandijsuiker
- 24 blaadjes munt
- Zout
- 300 gr lange korrelrijst
-
Bereiding:- Verwijder het meeste vet van de lamsschouder en snijd het vlees in
- blokjes van 4 cm
- Snijd het steeltje van de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokjes van 4 cm
- Wikkel ze in reepjes spek, waarvan u de zwoerd hebt weggesneden, en steek ze vast met een coctailprikker
- Pel de uitjes
- Was de sinaasappel en rasp de schil in een kommetje
- Pers hem uit en voeg het sap bij de schil
- Voeg 4 eetlepels olie, 3 eetlepels witte wijn en peper toe
- Doe de blokjes vlees, aubergine en uitjes in een schaal, overgiet ze met de marinade en laat 2 uur marineren in de koelkast
- Hak de ui fijn
- Ontpit de helft van de abrikozen en snijd het vruchtvlees fijn
- Fruit de ui 3 minuten in de resterende olie, voeg de abrikozenmoes, de rest van de witte wijn, de honing en de suiker toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen onder voortdurend roeren
- Zet de saus bij de barbecue
- om warm te houden of verwarm ze op een zacht vuurtje
- Breng de rijst aan de kook met een beetje zout in dubbel zoveel water
- Zet het deksel op de pan en schakel het vuur uit
- Laat nog 20 minuten stomen, terwijl u het vlees op de barbecue bakt of in een op 225 graden voorverwarmde oven of onder de grill
- Steek afwisselend blokjes vlees, aubergine, uitjes, blaadjes munt en halve abrikozen op brochetten en bak ze 10 minuten op 12 cm afstand van de warmtebron, onder regelmatig keren
- Breng ze op smaak met een beetje zout en dien ze op met de saus en de rijst