aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 grote venkel
- 1 ui
- 4 lamsboutsneden met been van 150 gr elk
- Peper
- Zout
- Boter
- 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
- 1/2 dl pastis
- 200 gr zure room
- Bereiding:
- Snijd de stelen van de venkel en bewaar het loof voor de garnering
- Halveer de knol en verwijder de harde kern
- Snijd de bladeren in dobbelsteentjes van 1 cm
- Pel de ui en snijd ook in dobbelsteentjes van 1 cm
- Kruid de lamsboutsneden met peper en zout ze
- Bak ze rose in boter
- Neem ze uit de pan en fruit de venkel en de uit krokant aan in de braadjus
- Bestrooi met het kerriepoeder en blus met de pastis
- Voeg de zure room toe en laat inkoken tot een gladde saus
- Breng op smaak met peper en zout
- Schik de lamsboutsneden op borden, lepel er de saus over en garneer met het venkelloof
- Gemengde rijst begeleidt dit gerecht uitstekend
- Schenk hierbij een glaasje Muscadet