aantal personen: 4


  • Ingrediënten:

    • 1 grote venkel
    • 1 ui
    • 4 lamsboutsneden met been van 150 gr elk
    • Peper
    • Zout
    • Boter
    • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
    • 1/2 dl pastis
    • 200 gr zure room

  • Bereiding:
    • Snijd de stelen van de venkel en bewaar het loof voor de garnering
    • Halveer de knol en verwijder de harde kern
    • Snijd de bladeren in dobbelsteentjes van 1 cm
    • Pel de ui en snijd ook in dobbelsteentjes van 1 cm
    • Kruid de lamsboutsneden met peper en zout ze
    • Bak ze rose in boter
    • Neem ze uit de pan en fruit de venkel en de uit krokant aan in de braadjus
    • Bestrooi met het kerriepoeder en blus met de pastis
    • Voeg de zure room toe en laat inkoken tot een gladde saus
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Schik de lamsboutsneden op borden, lepel er de saus over en garneer met het venkelloof
    • Gemengde rijst begeleidt dit gerecht uitstekend
    • Schenk hierbij een glaasje Muscadet