aantal personen: 2
-
Ingrediënten:- 1 grote vleestomaat
- 30 g versgeraspte parmezaan
- 1 teentje knoflook
- Enkele takjes tijm
- Zout
- Versgemalen peper
- 2 schijven lamsbout met been van 200 g elk
- 3 el olijfolie
- Bereiding:
- Dompel de tomaat in kokend water en pel hem; verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Vermeng de stukjes tomaat met de gemalen kaas, de tijm en het geperste knoflookteentje
- Bak het vlees aan beide kanten bruin in de hete olie en laat het nog 3 min. aan elke kant verder bakken op een matig vuur
- Neem het vlees uit de pan en kruid het met zout en peper
- Verdeel het tomaten-kaasmengsel over het vlees en zet het enkele minuten onder de hete grill
- Geef bij dit gerecht gekookte groene asperges, bestrooid met wat parmezaan en vlokjes boter