aantal personen: 2


  • Ingrediënten:

    • 1 grote vleestomaat
    • 30 g versgeraspte parmezaan
    • 1 teentje knoflook
    • Enkele takjes tijm
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 2 schijven lamsbout met been van 200 g elk
    • 3 el olijfolie

  • Bereiding:
    • Dompel de tomaat in kokend water en pel hem; verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
    • Vermeng de stukjes tomaat met de gemalen kaas, de tijm en het geperste knoflookteentje
    • Bak het vlees aan beide kanten bruin in de hete olie en laat het nog 3 min. aan elke kant verder bakken op een matig vuur
    • Neem het vlees uit de pan en kruid het met zout en peper
    • Verdeel het tomaten-kaasmengsel over het vlees en zet het enkele minuten onder de hete grill
    • Geef bij dit gerecht gekookte groene asperges, bestrooid met wat parmezaan en vlokjes boter