aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 lamsbout van 1.5 kg
    • 4 el olijfolie
    • 3 uien
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 wortel
    • 500 gr tomaten
    • Een takje verse rozemarijn
    • Een takje verse munt
    • Het sap van 1 citroen
    • Peper
    • Zout
    • 250 gr lange korrelrijst
    • 60 gr rozijnen
    • 40 gr boter


  • Bereiding:

    • Bak de lamsbout aan alle kanten aan in hete olie en haal hem uit de pan
    • Pel de uien en de knoflook en hak ze grof
    • Schil de wortel en snijd hem in kleine blokjes
    • Snijd de tomaten in stukken
    • Schep de groenten in een ingeoliede schaal en overgiet ze met olijfolie
    • Leg de bout erop
    • Kruid met munt, rozemarijn, peper en zout
    • Giet het citroensap in de pan en glaceer het aanbaksel
    • Giet over in een schaal
    • Bak de bout nog 2 uur in een op 200 graden voorverwarmde oven, onder af en toe bedruipen met het braadvocht
    • Meng de rijst met 1/2 liter water
    • Breng het water aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken
    • Roer de rozijnen erdoor en laat verder koken tot al het water is opgelost
    • Roer de boter erdoor en dien op met de lamsbout