aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 lamsbout zonder been ca. 1,3 kg
- Zout en peper uit de molen
- 4 el olijfolie
- 3 uien
- 1 knoflookteentje
- 1 takje rozemarijn
- 1/4 l slagroom
- 1/4 l lamsbouillon evt. uit een pot
- 175 gr gorgonzola
-
Bereiding:- Wrijf de lamsbout in met peper en zout en bak hem aan in de hete olijfolie
- Hak de uien en de knoflook fijn en voeg alles bij het vlees
- Voeg er ook de rozemarijn, de slagroom en de lamsbouillon aan toe en bak het op de tweede richel van de oven gedurende 40-45 minuten op 180 graden
- Haal de lamsbout uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en houd hem warm in de uitgeschakelde oven
- Verwijder het takje rozemarijn
- Los de in blokjes gesneden Gorgonzola op in het vocht waarin eerder de lamsbout werd gebraden
- Voeg er zo nodig enkele eetlepels water aan toe en breng op smaak met peper en zout
- Pureer de saus met de pureerstaaf van de mixer en giet hem door een fijne zeef
- Snijd de lamsbout in dunne plakken en serveer met de saus
- Hierbij smaken rozemarijnaardappeltjes