aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 lamsbout zonder been ca. 1,3 kg
    • Zout en peper uit de molen
    • 4 el olijfolie
    • 3 uien
    • 1 knoflookteentje
    • 1 takje rozemarijn
    • 1/4 l slagroom
    • 1/4 l lamsbouillon evt. uit een pot
    • 175 gr gorgonzola


  • Bereiding:

    • Wrijf de lamsbout in met peper en zout en bak hem aan in de hete olijfolie
    • Hak de uien en de knoflook fijn en voeg alles bij het vlees
    • Voeg er ook de rozemarijn, de slagroom en de lamsbouillon aan toe en bak het op de tweede richel van de oven gedurende 40-45 minuten op 180 graden
    • Haal de lamsbout uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en houd hem warm in de uitgeschakelde oven
    • Verwijder het takje rozemarijn
    • Los de in blokjes gesneden Gorgonzola op in het vocht waarin eerder de lamsbout werd gebraden
    • Voeg er zo nodig enkele eetlepels water aan toe en breng op smaak met peper en zout
    • Pureer de saus met de pureerstaaf van de mixer en giet hem door een fijne zeef
    • Snijd de lamsbout in dunne plakken en serveer met de saus
    • Hierbij smaken rozemarijnaardappeltjes